Ana SayfaGüncelİki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı

İki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı

HABER MERKEZİ – İki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde iki yeni başkanlık kuruldu. Öte yandan RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlandı.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Geliştirme Başkanlığı ile İletişim Başkanlığı teşkilat kararnameleri Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine göre Strateji ve Bütçe Geliştirme Başkanlığı, Orta Vadeli Plan ve Orta Vadeli Mali Planı ilgili kamu idareleri ile Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan politika kurullarının görüşlerini de almak suretiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı ile müşterek hazırlayacak.

Diğer kararnameyle teşkilat, görev ve yetkileri düzenlenen İletişim Başkanlığı, basın kartı düzenleme faaliyetlerini yerine getirecek.

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nun (TRT) bağlı bulundukları makamlarla ilgili düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yunanistan'da orman yangınları büyüyor: En az 74 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
ABD Kongresi uzlaşma sağladı: Türkiye'ye F-35 teslimatı durduruluyor