Ana SayfaGüncelİnce kurultayda ısrarcı: CHP kendini yenilemeli, bu kadrolar gitmeli

İnce kurultayda ısrarcı: CHP kendini yenilemeli, bu kadrolar gitmeli

HABER MERKEZİ – Muharrem İnce, yerel seçimden sonra CHP’nin kurultaya gitmesi gerektiğini söyledi, partisinin yenilenmesi gerektiğini vurguladı: “Bu kadrolar gitmeli, bu tüzük, bu program değişmelidir.”

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçim dönemine ve partisine dair açıklamalarda bulundu.

Habertürk kanalında katıldığı programda “CHP kurultaya gitmeli, yenilenmeli” diyen İnce, CHP’nin yapısal sorunları olduğunu belirterek, partinin yönetim anlayışının toptan değişmesi gerektiğini ifade etti.

İnce, Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimden sonra CHP’nin kurultaya gitmesi gerektiğini de söyledi:

“Yerel seçimden sonra CHP kurultaya gitmeli, yenilenmeli. Hazırlıklarına hemen başlamalıdır. Bunları yapıp milletin karşısına öyle çıkmalıdır. Yapmazsa başarısız olur. ‘Ey millet görüyor musun benim tüzüğümü, ben evimi temizledim şimdi Türkiye’yi temizlemeliyim’ demeli. Ben bunları söylemeye mecburum. Bu partinin bu tüzüğü bu programı orada durduğu sürece CHP’nin Türkiye siyasetinde bir şey demeye hakkı yok. Bu kadrolar gitmeli, bu tüzük, bu program değişmelidir. Bunu yapmalıyız. Bu tüzük böyle değildi, bu kadrolar bu hale getirdi, çok daha demokratikti.”

Yeni parti iddiaları

Yeni parti kurup kurmayacağına dair sorulara ise İnce, “Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını da kadrolarını da, tüzüğünü de, programını da yenilemelidir” diye cevap verdi.

Muharrem İnce seçim kampanyası dönemindeki apolet tartışması ile ilgili olarak da “Fazla uzattım, hata yaptım” diye konuştu.

Yeniden aday olacağını açıkladı

Bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen İnce, ”Benim 15 milyon insana borcum var, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım, ben bitmedi demeden bitmez, başka partiye oy verip Cumhurbaşkanlığında bana oy verenler var” dedi.

Seçim gecesi

İnce, seçim gecesi açıklama yapmaması ve gazeteci İsmail Küçükkaya’ya attığı mesajla yenilgiyi kabul etmesine yönelik eleştirilere de cevap verdi:

“Orada bir hatam oldu, millet benden duymalıydı, bir gazeteciden değil. Ben gazeteci olsaydım o mesajı ‘Erdoğan kazandı dedi’ diye iletirdim, bu İsmail’in suçu değil, yorgunluğuma versinler. Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday olan kişinin o gece yorulma hakkı yoktur. Yapmam gereken herşeyi de yaptım.”