Ana SayfaDünya‘İşgale karşı kültürel direniş’: Gazze Şeridi’nde Filistinlilerden ‘Büyük Geri Dönüş Dansı’

‘İşgale karşı kültürel direniş’: Gazze Şeridi’nde Filistinlilerden ‘Büyük Geri Dönüş Dansı’

HABER MERKEZİ – Filistinli protestoculardan bazıları, Gazze Şeridi’nde her hafta Cuma günü devam eden protestolara saldırıda bulunan İsrail askerlerine Dabke dansıyla karşılık verdi.

İsrail ile Filistin arasındaki Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” binlerin katılımıyla geçtiğimiz Cuma günü de devam etti.

İsrail askerleri, yürüyüşün 14’üncü haftasında da protestoculara gerçek mermi ve biber gazıyla saldırırken, Russia Today’in (RT) haberine göre bazı Filistinliler saldırılara Dabke dansıyla karşılık verdi.

Filistinli kadın ve erkek gençlerin Orta Doğu’da oynanan bir halk dansı olan Dabke’yi icra ederlerkenki görüntülerinde, protestocuların arkasında siyah dumanların yükseldiği görülüyor.

RT’nin haberinde protestocuların dansı, İsrail’in süregiden işgaline karşı ‘kültürel direniş’ olarak nitelendiriliyor.

Biri çocuk iki Filistinli hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz Cuma günü Filistinlilerin düzenlediği protesto gösterilerinde Filistinli protestocularla İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Çatışmalarda biri çocuk olmak üzere iki Filistinli yaşamını yitirmişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcülerinden Ashraf al-Qidra, yaptığı açıklamada 14 yaşındaki Yasser Abu al-Naja’nın başından vurulmasıyla hayatını kaybettiğini duyururken, yaşamını yitiren diğer Filistinlinin ise 24 yaşındaki Mohammad Fawzi Hamaydeh olduğunu duyurmuştu.

İsrail askerlerinin saldırıları sonucu 400’ün üzerinde kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Son üç ayda 135 Filistinli yaşamını yitirdi

Filistinlilerin, “Toprak Günü” olarak andığı 30 Mart tarihinden itibaren Cuma günleri düzenlenen yürüyüşlere İsrail askerleri saldırıyor.

Gösterilerin başladığı 30 Mart’tan bu yana 135 Filistinli hayatını kaybederken, 15 binden fazla Filistinli de yaralandı.




Önceki Haber
İzmir Alman Okulu Türkiye’den yetkililerce kapatıldı
Sonraki Haber
Bozdağ: Kimyasal hadımı yeni dönemde devreye sokacağız