Ana SayfaDünyaİspanya’da başbakandan yasa teklifi: ‘Açıkça rıza gösterilmeyen cinsel ilişki tecavüzdür’

İspanya’da başbakandan yasa teklifi: ‘Açıkça rıza gösterilmeyen cinsel ilişki tecavüzdür’

HABER MERKEZİ – İspanya Başbakanı Sanchez, tecavüz davalarındaki belirsizliğin sona erdirilmesi için ‘açıkça rıza gösterilmeyen seksin tecavüz sayılmasını’ öngören yeni bir yasa teklifi sundu.

İspanya’da başbakan Pedro Sanchez, cinsel saldırı davalarındaki muğlaklığın giderilmesi parlamentoya açıkça rıza olmadan cinsel ilişkiye girmenin tecavüz sayılmasını ve suç kapsamının değiştirilmesini öngören bir yasa teklifi sundu.

Pedro Sanchez

Merkez sol hükümetin başbakanı Sanchez, “Baylar, Bayanlar, açıkça, ‘Hayır’ demek, ‘Hayır’ anlamına gelir, eğer ‘Evet’ demiyorlarsa, bu da ‘Hayır’ anlamına gelir” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yasa teklifiyle ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Eşitlik Bakanı Carmen Calvo da “Yalnızca ‘Evet’ demek, ‘Evet’ anlamına gelir” diye konuştu.

Calvo bu yasayla ‘bireyin özerkliğinin, özgürlüğünün güvenceye alınacağı ve cinselliğinin yanı sıra bireye de saygı gösterileceğini’ söyledi.

Cinsel saldırı suçuna beraate kadınlardan tepki

İspanya’da cinsel saldırı suçlarıyla ilgili tartışma, 2016’da Pamplona’daki San Fermin Boğa Güreşi festivalinde bir grup tarafından cinsel saldırıya uğrayan kadının davasında verilen kararla başladı.

Kendilerine ‘Kurt sürüsü’ diyen beş erkek saldırıyla ilgili açılan davada genç kadına ‘cinsel saldırıda, cinsel istismarda bulunmaktan’ suçlu bulunmuş ‘tecavüz suçlamasından’ beraat etmişti.

Suçun tecavüz olarak tanımlanmamasına tepki gösterenler sokaklarda protesto gösterileri düzenledi. Beş erkek ise haklarında verilen dokuz aylık hapis cezasına temyize taşıdı.

Temyiz süreci ise henüz sonuçlanmadı.




Önceki Haber
Trump dün reddetti bugün kabul: Rusya ABD seçimlerine müdahale etti
Sonraki Haber
Ziyade olsun...