Ana SayfaDünyaİsveçli aktivist THY uçağını durdurdu, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi

İsveçli aktivist THY uçağını durdurdu, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi

HABER MERKEZİ – İsveç’te THY uçağını durduran ve “Afganistan’da savaş var. Bu sığınmacıyı ölüme gönderiyorlar, buna izin vermeyeceğim” diyerek uçağın rötar yapmasını sağlayan Elin Ersson isimli aktivist, Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi.

İsveç’in Göteborg kentinden Afgan bir mültecinin sınır dışı edilmek istenmesi, bindiği uçaktaki yolcular tarafından protesto edildi.

Sputnik’in Göteborg Postası’na dayandırdığı habere göre, Landvetter Havalimanı’ndan Göteborg-İstanbul seferini yapan ve ülkesine gönderilmek istenen Afgan bir mülteciyi taşıyan uçak, 22 yaşındaki İsveçli aktivist Elin Ersson’un protestosu nedeniyle bir saat rötar yaptı.

Facebook üzerinden canlı yayın yapan Ersson, 52 yaşındaki mülteciye yapılanın ‘tamamen yasa dışı’ olduğunu belirterek, sınır dışı kararının durdurulmasını istedi.

“Afganistan’da savaş var. Bu sığınmacıyı ölüme gönderiyorlar, buna izin vermeyeceğim” ifadelerini kullanan Ersson’un eylemine diğer yolculardan da destek geldi.

Kabin görevlilerinin aktiviste müdahale etmeye çalışmasının ardından Türkiyeli yolculardan bazıları da duruma tepki gösterdi.

“Sığınmacıyı ölüme göndermezsiniz”

Türkiyeli bir yolcunun “Ya o sığınmacı gönderilmesin uçaktan insin ya da hep beraber biz de inelim. Sığınmacıyı ölüme göndermezsiniz” şeklindeki uyarısı üzerine diğer yolcular da alkışlarla Ersson’a destek verdi.

İsveçli aktivist, kendisine destek veren diğer yolculara teşekkür etti.

Afgan mülteci uçaktan indirildi

İsveç Ulaştırma Güvenlik Dairesi (Swedavia) Basın Sözcüsü Hans Uhrus tarafından yapılan açıklamada, yaşananlar doğrulanırken, aktivist ve Afgan mültecinin uçaktan indirildiği, uçağın bir saat rötardan sonra havalanarak yoluna devam ettiği belirtildi.

Previous post
İki usta sinemacıdan fütürist bir uyarlama: “Alita: Battle Angel”
Next post
Pakistan’da seçim günü