Ana SayfaGüncelİYİ Parti’de ‘el öpme’ çatlağı

İYİ Parti’de ‘el öpme’ çatlağı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpen İYİ Partili vekiller, parti içinde krize neden oldu. El öpenlerden İYİ Partili Hayati Arkaz, “Türk’ün töresinde büyüğe saygı esastır” dedi. Akşener’in yanıtı ise “Bu siyasi nezaket değil; ilkelerimize uymayan derhal partiyi terk etsin” oldu.

İYİ Parti’de, bazı partililerin Meclis’teki yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi ile başlayan kriz sürüyor.

Meclis’te dün 27’nci dönemde görev alacak milletvekillerinin yemin töreni sırasında İYİ Parti’den İstanbul milletvekili Hayati Arkan ve genel başkan yardımcısı, İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu yeminlerinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmüştü.

Arkan ve Dervişoğlu’na ilk tepki genel başkan danışmanı ve kurucu üye Hakan Ünser’den geldi.

Twitter’dan yazılı bir açıklama yapan Ünser, vekillerin el öpmesini ‘utanç verici’ bulurken, bunun ‘kabul edilemez’ olduğunu ifade etti.

İYİ Partili yönetici, vicdanının buna razı olmadığını belirterek herkesi bu tavra karşı çıkmaya çağırdı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de “Siyasi nezaket değil; ilkelerimize uymayacaklar derhal İYİ Parti’yi terk etsin” sözleriyle tepkisini gösterdi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Akşener şöyle konuştu:

“Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin.”

Bahçeli’nin elini öpen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise “Türk’ün töresinde büyüğe saygı esastır” sözleriyle kendini savundu.

İYİ Parti’ye yakın Yeniçağ gazetesinde yer alan yazılı açıklamasında Arkaz şu ifadeleri kullandı:

“Bugün TBMM Genel Kurulunda yemin etme töreninde cereyan eden olay özetle şu şekilde olmuştur:

Sayın Devlet Bahçeli bey, İYİ Parti milletvekillerinin, yani bizlerin bulunduğu yere gelerek hepimizi tek tek tebrik etmiştir. Tebrik esnasında aramızda geçen konuşmada çok memnun olduğunu, milletvekili olarak seçilmemden dolayı başarılar dilediğini ifade etti. Ben de teşekkür ettim. Türk’ün töresinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır. Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet vardır.

Sayın Devlet Bahçeli’nin nezaketine karşı ben de aynı ölçüde nezaket gösterdim. Durum tamamen insani ve vicdani bir durumdur. Durumdan vazife çıkarmaya gerek yoktur. Benim partim İYİ Parti, genel başkanım Sayın Meral Akşener’dir.”

İYİ Parti, Bahçeli’yle anlaşamayarak MHP’den kopan Meral Akşener önderliğindeki kadrolar tarafından kurulmuştu.

4 Haziran seçim kampanyasında Akşener, Bahçeli’nin  hedef tahtasındaydı.

Previous post
Gözaltılara karşı gidecekti, gözaltılar sürünce erteledi: İnce, ODTÜ ziyaretini ‘ileri bir tarihe’ bıraktı
Next post
9 gündür açlık grevinde, talebi tutulduğu hücreden koğuşa geçmek