Ana SayfaGüncelİYİ Partili belediye başkanı: Fethiye’ye komünizmi getirdik

İYİ Partili belediye başkanı: Fethiye’ye komünizmi getirdik

HABER MERKEZİ – Fethiye’ni İYİ Partili belediye başkanı Behçet Saatcı, bir zamanlar Türkiye’ye komünizmin gelmemesi için mücadele ettiğini şimdi ise sınıfları ortadan kaldırdığını savunarak, “Biz Fethiye’ye komünizmi getirdik” dedi.

İYİ Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye tarafından yapılan Şehit Fethi Bey Parkı’nın açılışındaki konuşmasında ilçeye ‘komünizmi getirdiğini’ savundu.

Fethiye Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, “Biz devletten alan olmadık, hep veren olduk” diyen Saatcı, icraatlarını sıraladı.

Bir zamanlar Türkiye’ye komünizmin gelmemesi için mücadele ettiğini söyleyen Saatcı, şimdi sınıfları ortadan kaldırdığını öne sürdü. Che Guevara’nın “Yağmur komünisttir, rüzgar kapitalisttir” sözüne atıfta bulunan Saatcı’nın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Biz Fethiye’ye komünizmi getirdik. Nasıl mı? 3. Etap’da sınıfsal farklılığı ortadan kaldırdık. Zengini fakiri, kapalısı açığı, okumuşu okumamışı, hepimiz oradayız. Bir zamanlar Türkiye’ye komünizim gelmesin diye mücadele et, şimdi sınıfları ortadan kaldır. Hayat insanı böyle yapıyor ne diyeceksin.

Çok hoşuma gitti, geçen okudum. Che Guevara; ‘Yağmur komünisttir, rüzgâr kapitalisttir’ demiş. Birisi her yere eşit dağıtır, diğeri zayıfları yıkar geçer. Gerçi biz hayat boyu, hep yıkılandan yana olduk ya… Komünizmi getirdik ama temizlik getiremedik. Japonları dünya kupasında gördük. Onlar Budist, biz de sözde Müslümanız. Bizde temizlik imandan gelir değil mi? Nerede!

Bulmak istediğiniz gibi bırakırsanız, işi çözeriz. Ülkeye biat kültürünün hakim olmaya başlamasından sonra, ne kural, ne uyarı, ne tabela fayda etmiyor. Herkesin başına Zabıta dikemiyoruz. İş, siz Saygıdeğer Fethiyelilere düşüyor. Sahip çıkacaksınız!

Biz seçim ya da atamayla gelen yöneticilerin bir tek görevi vardır. Muhatap olduğu kesimin ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmek. Kendi cebini doldurup, yakınlarını, çocuklarını zengin etmek değil.”