Ana SayfaGüncelİzmir Alman Okulu Türkiye’den yetkililerce kapatıldı

İzmir Alman Okulu Türkiye’den yetkililerce kapatıldı

HABER MERKEZİ – İzmir Alman Okulu, “yasal dayanağı eksik” olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Okul müdürü “geçici olduğunu varsayıyoruz” ifadelerini kullanırken, Almanya da Türkiye’den kararın gerekçesini açıklamasını talep etti.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı özel İzmir Alman Okulu’nun kapatıldığı bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya Büyükelçiliği’nden Cumartesi günü yapılan açıklamada, okulun İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer tarafından Perşembe günü kapatıldığı bilgisi verildi.

Ankara’daki Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, “Türk hükümetinden okulun kapatılmasına ilişkin gerekçeleri sunmasını talep edeceğiz. Türkiye’deki Alman okulları iki ülke arasındaki kültür ve eğitim alışverişinin temelini oluşturmaya devam edecektir” denildi.

Gerekçe ‘yasal dayanak eksikliği’

Öte yandan İzmir’in Urla ilçesindeki Özel Alman Okulu’nun müdürü Dirk Philippi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun bulunduğu Urla’dan yetkililerin bulunduğu bir heyetin polis eşliğinde okula geldiğini bildirdi.

Philippi, yazılı ve sözlü olarak okulun kapatıldığını tebliğ ettiklerini ifade ederken, karara gerekçe olarak “yasal dayanak eksikliğinin” gösterildiğini belirtti.

Philippi, “Okulun kesinlikle geçici bir süre için kapatıldığını varsayıyorum” ifadelerini kullanarak, yetkililerle yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da okulun kapatıldığı bilgisini teyit ederek, Türkiye hükümetinden okulu kapatma gerekçesini iletmesinin talep edildiğini duyurdu.

İzmir Alman Okulu hakkında

Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı İzmir Alman Okulu 2008 yılında kuruldu.

Bünyesinde anaokulu da bulunan okulda 2 ila 20 yaş grupları arasında 180 çocuk eğitim görüyor.

Yaklaşık 40 çalışanı olan okulda yeni eğitim yılının 27 Ağustos’ta başlaması öngörülüyor.