Ana SayfaGüncelKamil Acar’ın avukatı: Silahlı ve kar maskeli sivil giyimli kişiler araçları durduruyormuş

Kamil Acar’ın avukatı: Silahlı ve kar maskeli sivil giyimli kişiler araçları durduruyormuş

HABER MERKEZİ – 18 Temmuz’dan bu yana haber alınamayan HDP üyesi de olan Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar’ın avukatı İbrahim Bilmez, Acar’ın terk edilmiş halde bulunan özel aracına hiçbir zararın verilmediğini söyledi. Bilmez, Acar’ın Pirinçlik Jandarma Karakolu’ndan geçmediğini belirterek, karakola yakın bir mesafede ellerinde uzun namlulu silahlar ve yüzleri maskeli sivil giyimli kişilerin yoldan geçen araçları durdurduğunu gören şahitlerin olduğunu belirtti.

Urfa’dan Diyarbakır’a 18 Temmuz’da özel aracıyla gelirken Pirinçlik Jandarma Karakolu’na 2 kilometre yakınında terk edilmiş halde aracı bulunan ve kendisinden haber alınamayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi ve Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar’ın avukatı İbrahim Bilmez, Mezopotamya Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Acar’ın 17 Temmuz’da bir ticaret işi için özel aracıyla Nevşehir’e gittiğini ve bir gece konakladıktan sonra Nevşehir’den ayrıldığını belirten Bilmez, “2 gün önce saat 19.00 civarında telefonla eşini arıyor. Eşine ‘Urfa’ya doğru geliyorum. Saat, 21.00 gibi evde olacağım’ demiş. Daha sonra eve gelmiyor ve kendisinden herhangi bir haber de alınamıyor” dedi.

Kamil Acar’dan haber alınamaması üzerine Acar’ın eşinin akrabalarına haber verdiğini kaydeden Bilmez, konuşmasına “Akrabaları ile birlikte Urfa’ya doğru yola çıkıyorlar. Yol güzergahındaki tüm hastaneler kontrol ediliyor ve karakollara başvuru yapılıyor. Ancak herhangi bir bilgi edinilemiyor” diye devam etti.

‘Araç Pirinçlik Jandarma Karakolu’ndan geçmemiş’

Bunun üzerine Acar ailesinin avukatlara haber verdiğini kaydeden Bilmez, “Urfa ve Diyarbakır savcılığına başvuru yapıldı. Yol güzergahındaki MOBESE kameraları incelendi. Aracın saat 20.00 civarında Siverek’e girdiğini ve tekrardan Siverek’ten çıktığı görülüyor” dedi. Siverek’ten Diyarbakır’ın Pirinçlik Mahallesi’ne kadar herhangi bir ilçenin olmadığını belirten Bilmez, “Burada, Pirinçlik Jandarma Karakolu var. Burada NATO’nun askeri üssü var. Burada jandarma kontrol noktası var. Araç bu noktadan geçmemiş” dedi.

‘Araca herhangi bir zarar verilmemiş’

Avukat Bilmez, ailenin yaptığı arama sonucu aracın Pirinçlik Jandarma Karakolu’na 2 kilometre kala yolun sol tarafında terk edilmiş bir şekilde bulunduğunu ifade etti.

Bilmez, “Aracın kapıları açık ve araçtan herhangi bir şey alınmamış. Kamil’in çantası duruyor. Herhangi bir şekilde açılmamış. Eşyaları duruyor. Sadece aracın anahtarı, ruhsatı, cep telefonu ve kendisi yok. Onun dışında araca herhangi bir zarar verilmemiş” diye konuştu.

‘Silahlı ve kar maskeli sivil giyimli kişiler araçları durduruyormuş’

Aracın bulunmasının ardından yetkililere haber verildiğini kaydeden avukat Bilmez, daha sonraki yaşananları şöyle anlatıyor:

“Ne yazık ki, yetkililer gerekli önemi göstermiyorlar. Sadece iki jandarma gelip tutanak tutuyor. Olay yeri inceleme ekibinin olay yerine gelmesi birkaç saat buluyor. Olay yerine gelen ekip, üstünkörü bir şekilde parmak izi incelemesi yapıyor.

“Pirinçlik Jandarma Karakolu’nda arama noktası var. O gün bu arama noktasına gelmeden 3-4 kilometre önce bir geçici kontrol noktası kurulduğu söyleniyor. Bunu gören şahitler de var. Acar’ın kaybolduğu gün, akşam saatlerinde bir avukat arkadaşımız buradan geçiyor. Meslektaşımız, ‘Bu kurulan noktada elinde uzun namlulu silahlı ve yüzlerinde kar maskesi olan 3-4 sivil giyimli kişiler, yoldan geçen araçları durduruyor ve plakalarını kontrol ediyor. Yapılan kontrolden sonra araçların geçişlerine izin veriyorlar’ dedi. Orada kimlik kontrolü falan yapılmıyor, belli ki bir aracı bekliyorlar. Çünkü plakalara bakıp geçişine izin veriliyormuş. Muhtemelen aranan araç, Kamil Acar’ın aracıydı.”

“’Arama’ noktasını gören 3 şahit var”

Karakola 3-4 kilometre kala kurulan arama noktasına ilişkin başka şahitlerin de olduğunu ifade eden Bilmez, “Haberler çıkınca, bir kamyon şoförü daha aradı. Şoför, ‘O saatlerde, o bölgeden geçtiğini ve kurulan arama noktasında araçların kontrol edilip, sonra geçişine izin veriliyordu’ bilgisini paylaştı. Biz de telefon görüşmesinin kaydı da var. Bir başka kişi de o saatlerde oradan geçtiğini ve o arama noktasını gördüğünü söyledi. Bu arama noktasının kurulduğuna dair 3 şahidimiz var” şeklinde konuştu.

‘Yetkililer ‘arama’ noktası olduğunu kabul etmiyor’

Pirinçlik Jandarma Karakolu’nun komutanı ile görüştüklerini de ifade eden Bilmez, karakola 3-4 kilometre kala kurulan arama noktasını yetkililere söylediklerini ancak böyle bir durumun olduğunu kabul etmediğini söyledi:

“Resmi yetkililer, ne yazık ki bu durumu kabul etmiyorlar. Askeri ve adli makamlar, orada bir arama noktasının kurulduğunu kabul etmiyor. Asıl çözülmesi gereken bu arama noktası. İşin püf noktası bu. Yani bu işi yapan devletin içerisinde çöreklenmiş karanlık odaklar da olabilir. Devletin bir bilgisi olmayabilir de. Daha korkutucu ve tehlikeli olan, 90’lara dönüşün bir işareti de olabilir. Yeni bir konseptin başlangıcı da olabilir. Dolayısıyla çok kaygılıyız.”

Gözaltı iddiaları

Diyarbakır Barosu ile birlikte savcılığa detaylı bir başvuru yapacaklarını da belirten Bilmez, “Tüm telefon kayıtlarının ve araç takip sisteminin incelemesi ve kayıtlarını ortaya çıkarmasını talep ediyoruz” dedi.

Avukat Bilmez, Kamil Acar’ın gözaltına alındığına dair iddialara ilişkin ise “Resmi makamlar, şu ana kadar herhangi bir gözaltı durumunu kabul etmiyor” diye belirtti.

Durumun tüm toplumu ilgilendirdiğini vurgulayan Bilmez, son olarak “Kamil Acar’ın resimleri sosyal medyada ve basında çıktı. Onu görebilecek ve bilgi sahibi olabilecek herkesin acil bir şekilde bize ulaşmasını talep ediyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cudi Dağı'nda yangın: İki gündür sürüyor, müdahale edilmiyor
Sonraki Haber
"Kalıcı OHAL sistemi yaratılıyor": Kanun teklifi komisyondan geçti