Ana SayfaDünyaKanada’da sıcak hava dalgası nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi

Kanada’da sıcak hava dalgası nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Kanada’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi.

Kanada’nın Quebec eyaletinin güney bölgelerini etkisi altına alan sıcak hava, 33 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Yüksek nemle birlikte 35 dereceyi bulan hava sıcaklıkları geçtiğimiz Cuma gününden bu yana devam ediyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre hayatını kaybedenlerin çoğu 50-80 yaşları arasında. Şu ana kadarki ölümlerin 18’i Montreal’de gerçekleşti.

Bu sıcaklıkların bölgede on yıllardır yaşanan en sıcak hava dalgası olduğunu bildirilirken, yetkililer halka bolca su içip, gölgede kalmaları çağrısında bulundu.

Kamu sağlığı yetkilileri sıcak hava dalgasının özellikle çok küçükler, yaşlılar ve hastalığı bulunanlarda ölümcül olabileceğini ifade etti.

Kentteki havuzlar ve klima bulunan alanların da halka açıldığı bildirildi.

‘Görevliler kapı kapı dolaşıyor’

Montreal Belediye Başkanı Valeri Plante, “Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi ve yardım görevlilerinin kapı kapı dolaşarak tehdit altındaki 15 bin kişiyi kontrol ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Plante “Montreallilerin komşularının kapılarını çalıp iyi olup olmadıklarını kontrol edeceklerine güveniyorum. Bu bir ekip işi” dedi.

Özellikle Montreal’deki mevsim sıcaklığı ortalaması olan 25 derecenin çok üzerinde olan sıcaklıkların, Cuma günü sona ermesi bekleniyor.




Önceki Haber
‘Ticaret savaşı’ resmen başladı
Sonraki Haber
Sinemalarda bu hafta 7 yeni film vizyonda