Ana SayfaGüncelKarar duruşması yarın başlıyor: 10 Ekim Katliamı davası öncesi çağrı

Karar duruşması yarın başlıyor: 10 Ekim Katliamı davası öncesi çağrı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı davasına yarın devam edilecek. Üç gün sürecek karar duruşması öncesi 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile sendika ve meslek örgütleri ortak çağrıda bulundu.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın karar duruşması yarın başlıyor.

Üç gün sürecek karar duruşması öncesi düzenlenen ortak basın toplantısına 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) katıldı.

Dava duruşmasına katılım çağrısı yapılan toplantıya, çok sayıda emek ve meslek örgütü ile siyasi parti temsilcileri de katılarak destek verdi.

“Ağıtlarımız, gözyaşlarımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek” pankartının asıldığı salonda, kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun okudu.

Coşgun, 103 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’e yakın insanın yaralandığı katliamın açtığı yaraların hala geçmediğini ifade ederek sözlerine başladı.

“Evet, acımız tarifsiz, hasretimiz derin. Öte yandan öfkemiz de büyük” diyen Coşgun, davanın bugüne kadar Sıhhiye Adliyesi’nde görüldüğüne dikkat çekerek, karar duruşmasının Sincan’a taşınmasının manidar olduğunu söyledi.

Coşgun, “Bu davayı savcılığın oldukça eksik ve kabul edilemez mütalaasındaki bu haliyle kapatmaya çalışanlar bilsinler ki, ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek! Katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar ve hak ettikleri cezaları alana kadar bu dava sürecek” dedi.

Ardından söz alan TTB, KESK, DİSK ve TMMOB temsilcileri de yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.