Ana SayfaToplumsal CinsiyetKars’ta 12 yaşındaki çocuk amcası dahil 6 kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı

Kars’ta 12 yaşındaki çocuk amcası dahil 6 kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – Kars’ta bir imam hatip ortaokulunda bulunan “İnşallah hamile kalmam, kalırsam ailem beni öldürür” yazılı notun 12 yaşındaki bir kız çocuğuna ait olduğu ortaya çıktı. Çocuk, amcasının da aralarında olduğu 6 kişi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı.

Kars’ta bir imam hatip ortaokulunun koridorunda “Niye herkes bana kötü davranıyor” diye başlayıp “İnşallah hamile kalmam. Kalırsam ailem öldürür” diye biten bir not bulan öğrenciler, bunu öğretmenlerine verdi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre 2 Ocak’ta bulunan notta, ‘6 kişi tarafından tecavüze uğradım’ ve ‘Ölmek istiyorum’ gibi ifadeler yer alıyor.

Notun ardından öğretmenlerin tespiti ile 12 yaşındaki bir kız çocuğunun sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Öğretmenlerin konuştuğu çocuk, “Aile içinde taciz ediliyorum. Annemin bilgisi yok. Bu durumu anneme söyleyemem. Kimseyle paylaşamıyorum. Duyulmasından korkuyorum. Canım tehdit altında” dedi.

Bunun üzerine okul yönetimi konuyu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa iletti.

Amca suçu kabul etti, kendini savunmaya çalıştı

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan çocuk, amcası Vedat’ın kendisine 4 yıldır cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.

Çocuk, kendisini istismara maruz bırakan diğer 5 kişinin ise aynı okulda okuduğu erkek çocukları olduğunu söyledi.

İfade üzerine gözaltına alınan 28 yaşındaki Vedat, suçunu kabul ederken kendisini “Askerden yeni gelmiştim, cinsel arzularım vardı” sözleriyle savunmaya çalıştı.

İstismara maruz bırakanlar hakim karşısına çıkacak

Nişanlı olduğunu belirten Vedat, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 6 Ocak’ta tutuklandı.

Hakkında dava açılan Vedat, bu hafta Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Ayrıca çocuğu istismara maruz bırakan çocuklar da yargılanacak.

Ablası da istismara maruz bırakılmış

Öte yandan çocuğun 15 yaşındaki ablası da amcası tarafından istismara maruz bıraktığını söyledi, ancak ardından savcılıktaki ifadelerini değiştirdi. Sosyal hizmet uzmanı, ilk ifadesinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.