Ana SayfaDünyaKelimelerle bağını koparan bir ressam: Susan Te Kahurangi King

Kelimelerle bağını koparan bir ressam: Susan Te Kahurangi King

HABER MERKEZİ – Daha 4 yaşındayken kelimelerle bağını koparan sanatçı Susan Te Kahurangi King, malzeme ayırt etmeden yaptığı çizimlerle dünyayla kendine has bir ilişki kuruyor.

Sanatçı Susan Te Kahurangi King, çarpıtılmış çizgi film karakterleri, tekrar eden figürler, nesnelerden oluşan görsel listeler ile kendine ait analojik bir dünya yaratıyor.

King, resimlerini mürekkep, kuru kalem, pastel boya, grafit gibi malzemelerle, plan yapmadan ve silgi kullanmadan yapıyor.

bantmag’in bu haftaki “Marjinlerden” dizisinde yer verdiği Yeni Zelanda doğumlu sanatçının yaşam öyküsü ve sanat yolculuğu ise türlü garipliklerle dolu bir halk efsanesine benziyor.

Kelimelerle olan bağını daha 4 yaşındayken bilinmeyen bir nedenle koparan Susan, çocukluğundan 30’lu yaşlarının sonlarına kadar neredeyse durmadan çizerek çevresindeki dünyayla kendine has bir ilişki yaratmıştır.

Ancak 90’larda bilinmeyen bir nedenle çizmeyi bırakan King, elinden düşürmediği resim malzemelerini ancak 2008’de, kendisi hakkında çekilmeye başlanan “Pictures of Susan” belgeseliyle beraber tekrar eline almıştır.

Sanat koleksiyoneri Peter Ray’in Susan’ı keşfetmesi sonrasında 2009’da Sydney’de ilk solo sergisini açan ve daha sonra hem New York hem de Paris’teki prestijli Outsider Art Fair’a katılan King, bugün dünyadaki pek çok sanat eleştirmeninin övgüsünü topluyor.

Previous post
Apê Dedo'nun hikayesi...
Next post
FKÖ'den Dr. Yusuf: İsrail bölgeyi ateşe attı, büyük bir savaşı tetikledi