Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil

Kılıçdaroğlu: Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultaya ilişkin gelen bir soruya “Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil” diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Olağanüstü kurultay isteyenler yeterli sayıya ulaşacak mı? İmza tartışması var. Neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, partisindeki kurultay gündemine ilişkin önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağını da söyledi.

CHP liderinin açıklamarı şöyle:

“Allah aşkına Türkiye’nin gündemi ne? Türkiye’nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Tükiye’nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste. Hangi gerekçe ile hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor? Nasıl içeriye atılıyor? Hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde. Davası öne alınıyor. Duruşması öne alınıyor. Tutuklanıyor ve hapse atılıyor. Yurt dışına kaçacak deniliyor. Oysa dokunulmazlığı kalktıktan sonra 38 kez yurt dışına gitti geldi. Niye kaçsın? Bütün bunlar Türkiye’nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz.

“Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım. Genel yayın yönetmenleri ile bir araya geleceğim. Bu konuları belki orada biraz daha ayrıntılı oturur düşünür ve düşüncelerimi aktarırım.”


“Gelecek İçin Biz”den eleştiri ve kurultay çağrısı: 24 Haziran CHP’deki siyasetsizliğin eseri