Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Partide ciddi değişiklikler olacak

Kılıçdaroğlu: Partide ciddi değişiklikler olacak

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, en büyük değişimi yaşayan partinin CHP olduğunu savunarak, “Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Gazetelerin baskı altında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir gazeteci arkadaşımız daha var. Enis Berberoğlu. Şu an hapiste” diye konuştu.

Tutuklu bulunan Berberoğlu, eski CHP Milletvekili Eren Erdem ve iş insanı Osman Kavala’ya değinen Kılıçdaroğlu, “Yargı ipotek altında. Yine de yargıdan umudu kesmiş değiliz. Vicdanına göre karar veren çok sayıda hakim ve savcı var. O yürekli insanları saygı ile selamlamak bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ekonomideki faiz tartışmalarına da değindi.

CHP lideri, “Faiz düşecek diyorlar. Rakamlara bakalım. Bugün Merkez Bankası toplanacak. Faizleri artıracak mı artırmayacak mı? Artırmazsan seni kutlayacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması, Merkez Bankası’nın faizi sabit tutma kararının ardından geldi.

“Partide ciddi değişiklikler olacak”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP’nin en büyük değişimi yaşayan parti olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, “Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacak. Partinin dar alanlar yerine çok daha geniş alanda tartışılmasını sağladık” dedi.