Ana SayfaÇalışma YaşamıMahir Kılıç CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemine başladı

Mahir Kılıç CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemine başladı

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işe geri alınacağına dair imzaladığı protokol üzerinden 78 gün geçmesine rağmen işe alınmayan işçi Mahir Kılıç, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemine başladı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlanmıştı.

Karşıyaka Belediyesi’nin Kılıç ve işten çıkarıldıktan sonra Konak’ta direnişe başlayan Elif Sever Eser, Seval Gündüz, Salih Akdeniz, Mehmet Özdengiz, Barış Kaya ile işe dönüş protokolü imzaladığı bildirilmişti.

Ancak Mahir Kılıç, imzaladığı işe dönüş protokolünün aradan 78 gün geçmesine rağmen uygulanmadığını söyleyerek Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi binası önünde oturma eylemine başladı.

‘İşçi kıyımını Kılıçdaroğlu kabul etti’

MA’ya konuşan Kılıç, yaşananlardan CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sorumlu olduğunu savundu ve şunları söyledi:

“Protokole rağmen bizi işe almama gerekçesi olarak İçişleri Bakanlığı’ndan yazı gelmediğini söylüyorlar. Bu geçerli sebep değil. Kandırıyorlar. Yaşananlardan CHP sorumludur. Çünkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki bu işçi kıyımını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kabul etti. Bizi haksız yere işten çıkardılar.”

‘İşimi, kıdem ve ihbar tazminatımı istiyorum’

Henüz Genel Merkez’den kimsenin kendisiyle görüşmeye gelmediğini ifade ede Kılıç, işe geri alınıncaya dek eylemine devam edeceğini kaydetti.

Hakkını istediğini belirten Kılıç, “İşimi, kıdem ve ihbar tazminatımı istiyorum. Çünkü anamın sütü kadar helal. Çünkü ben İzmir’in çöpünü temizleyerek bu hakkımı kazandım” dedi.

Previous post
Yeni haftada dolar/TL 4,90'ı aştı
Next post
Fitch’ten yeni uyarı: Türkiye bankalarında çoklu risk oluştu