Ana SayfaDünyaMeksika’nın yeni başkanı Obrador: Koruma istemiyorum, halk beni korur

Meksika’nın yeni başkanı Obrador: Koruma istemiyorum, halk beni korur

HABER MERKEZİ – Meksika’nın yeni seçilen Devlet Başkanı Obrador, “Koruma istemiyorum, vatandaşlar bana bakar, beni korur” dedi.

Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, gösterişli başkanlık konutunda yaşamayı reddetti ve “Vatandaşlar beni korur” diyerek yakın korumaları da kabul etmedi.

Meksika’nın 64 yaşındaki yeni solcu lideri Obrador, gazetecilere yaptığı açıklamada “Koruma istemiyorum, vatandaşlar bana bakar, beni korur” dedi.

BBC Türkçe’nin Guardian’a dayandırdığı habere göre Meksika’nın Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’nden siyasi analist Jose Antonio Crespo ise Obrador’un kararını “sorumsuzluk” olarak değerlendirdi:

“‘Ben de herkes gibiyim, ayrıcalıklarım yok’ demek biraz demogoji yapmak oluyor. Herhangi bir vatandaş değil, o bir devlet başkanı. Ülkenin istikrarı çoğunlukla devlet başkanının güvenliği ve sağlığına bağlı.”

Obrador, Mayıs ayında Hidalgo eyaletindeki mitingde kalabalığa “Beni korumanızı istiyorum” diye seslenmişti ve Mexico City’deki 19’uncu yüzyıldan kalma başkanlık sarayı Los Pinos’ta yaşamayı reddediyor. Obrador, “Nasıl olursa olsun köşkte yaşamayacağım” demişti.

Previous post
Beren Saat: Feminist çocuklar yetiştirin, feminizmden korkmayın
Next post
Fabrikadaki buhar kazanı patladı: Bir işçi yaşamını yitirdi