Ana SayfaGüncelMezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Dört ODTÜ’lü tutuklandı

Mezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Dört ODTÜ’lü tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mezuniyet töreninde açılan pankartlarla ilgili gözaltına alınan dört ODTÜ’lü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılan mezuniyet töreninde açılan pankartlardan dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci ve 1 baskı evi çalışanı, dün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan dört ODTÜ’lü öğrenci tutuklanırken, gözaltına alınan baskı evi çalışanı ise serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

ODTÜ’de 6 Temmuz’da gerçekleşen mezuniyet töreninde “Tayyipler Alemi” karikatürünü pankart olarak taşıyan 3 öğrenci, 7 Temmuz’da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

8 Temmuz’da da pankartı hazırlattığı belirtilen Ö.K. ile söz konusu pankartı bastığı öne sürülen Ş.D. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Öte yandan 8 Temmuz’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Mehmet Gür ise serbest bırakılmıştı.

Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ODTÜ’ye rektör atanan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü protesto ettiği için “Huzur ve asayişi bozmak” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Previous post
Devlet Tiyatroları’nın yönetim ve ödeneği de cumhurbaşkanına bağlandı
Next post
'Barış bildirisi' imzacısı ifade vermeye gitti, 'kaçma şüphesi'nden tutuklandı