Ana SayfaDünyaMinbiç’te protesto yürüyüşü sırasında patlama: Bir kişi yaşamını yitirdi

Minbiç’te protesto yürüyüşü sırasında patlama: Bir kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Minbiç’te yaşayanların Türkiye’nin bölgeye dönük devriye faaliyetlerine karşı düzenledikleri protesto yürüyüşü sırasında meydana gelen patlama sonucunda bir kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı.

Kuzey Suriye kentlerinden Minbiç’te yaşayanlar Türkiye’nin bölgeye yönelik tehditlerini bir yürüyüşle protesto ederken patlama yaşandı.

Suriye’den yayın yapan ANHA, patlamanın El-Heya mahallesinde gerçekleştiğini belirterek olay yerinden görüntüler yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde, patlama noktasında büyük bir toz bulutunu yükseldiği ve patlamanın ardından Minbiçlilerin olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Minbiç kent hastanesi yetkililerinin aktardığı bilgiye göre patlamada bir kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı.

Minbiç’te ne oluyor?

Türkiye ve ABD Suriye’de YPG kontrolündeki Minbiç kenti konusunda izlenecek “yol haritası” üzerinde anlaşmıştı.

Anlaşma sonrası Ankara “YPG bölgeden çekilirken elindeki silahlar da alınacak” dese de YPG Genel Komutanlığı bölgedeki güçlerinin zaten Minbiç’in kurtarılmasının ardından 16 Kasım 2016’da kentten çekildiğini belirterek “Minbiç’teki son danışma grubumuz da geri çekildi” demişti.

ABD ise ana gövdesini YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ni “bir kenara itmeyeceklerini” belirtirken, Minbiç Askeri Konseyi de kentte Türk askeri ya da Türkiye destekli savaşçı olmayacağını söylemişti.

Son olarak Türkiye ve ABD’nin Minbiç çevresinde devriye faaliyetleri başlatırken, IŞİD’e karşı yürütülen operasyonun sözcüsü ABD’li askeri yetkili Sean Ryan başlattıkları devriyelerin birbirinden bağımsız yürütüldüğünü belirterek, “Türk askerleri Minbiç’in içine girmeyecek” demişti.