Ana SayfaEkonomiMoody’s’ten Merkez Bankası’nın bağımsızlığı için uyarı

Moody’s’ten Merkez Bankası’nın bağımsızlığı için uyarı

HABER MERKEZİ – Moody’s, bugün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda duyduğu endişeleri dile getirdi, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin uyarıda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, bugün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda duyduğu endişeleri dile getirdi.

Moody’s, Merkez Bankası’nın etkinliğine yönelik zorlukların Türkiye’nin kredi notu için negatif olacağı uyarısında da bulundu.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre Merkez Bankası’nın yönetimine ilişkin yapılan değişikliklerin bankanın para politikasını sıkılaştırma azminin önümüzdeki aylarda zayıflayabileceğine işaret ettiğini belirten Moody’s, “Merkez Bankası’nın Türkiye ekonomisi ve finansal sisteminde büyüyen dengesizlikleri düzeltmedeki rolünün önemi dikkate alındığında bankanın etkinliğine yönelik daha fazla zorluk, meydan okumalar kredi notu için açık bir şekilde negatif” ifadelerini kullandı.

Moody’s, Merkez Bankası’nın ve diğer kamu kurumlarının bağımsızlıklarına yönelik girişimlere dair herhangi bir algının oluşmasını yatırımcı endişelerinin “alevlenmesine” yol açacağı uyarısında bulundu.

Moody’s ayrıca, yeni kabinenin hangi ekonomi politikalarını izleyeceğinin şu anda net olmadığını da vurguladı.


Erdoğan ‘kısa sürede düşecek, eminim’ dedi, dolar/TL 4.97’yi gördü

Moody’s ve S&P’den yeni kabineye ilişkin ilk açıklamalar

Previous post
'Sapiens' uyarlaması geliyor
Next post
Bakan Albayrak'tan enflasyon ve Merkez Bankası açıklaması