Ana SayfaToplumsal CinsiyetMor Dayanışma çocuk istismarına karşı eylemdeydi: ‘Sorumluları iyi tanıyoruz’

Mor Dayanışma çocuk istismarına karşı eylemdeydi: ‘Sorumluları iyi tanıyoruz’

HABER MERKEZİ – Son günlerde artan çocuk istismarına karşı tepkilerini Kadıköy’de dile getiren Mor Dayanışma üyesi kadınlar, sorumluları iyi tanıdıklarını belirterek, “Çocuklar için harekete geçiyoruz, çocukları yaşatacağız” dedi.

Çocuk istismarı ve çocuklara yönelik şiddet karşısında önlem alınması talebinde bulunan kadınlar, Mor Dayanışma’nın çağrısı ile İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde bir araya geldi.

“Eylül, Leyla son olsun çocukları yaşatacağız” pankartı açan kadınlar, sık sık “Bağır herkes duysun çocuk şiddeti son bulsun” sloganları attı.

Kadınlar yaklaşık yarım saat süren eylemleri boyunca çocuklar için seslerini yükselttiler.

Eylem sonunda basın açıklaması gerçekleştiren grup “Çocuklar için harekete geçiyoruz, çocukları yaşatacağız” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Mor Dayanışma Sözcüsü Gamze Öztürk, “Yaşam alanlarımızın her zerresine sızmaya çalışan kadın, doğa, çocuk düşmanı politikalarınız can almaya devam ediyor. Kadınlara ve çocuklara yapılan tecavüz ve katliamlar kişilerin sapıklıkları ile açıklanamaz. Bunlar toplumda yıllardır var olan, AKP döneminde daha da derinleşen erkek egemenliğinin bir sonucudur. Erkek egemenliğini yıkmadan taciz, tecavüz, istismar, kadın ve çocuk cinayetleri engellenemez. Her gün aramızdan koparılan çocukların faillerini, sorumlularını iyi tanıyoruz” dedi.

“İdam ve hadım gibi sahte çözümler ile gündemi geçiştirmeye çalışanlara bir kez daha sesleniyoruz” diyen Öztürk, şunları dile getirdi:

“Çocuğa yönelik şiddet ve taciz, tecavüzlere karşı bütüncül, kapsayıcı tedbirler alınmasını, çocuk koruma birimlerinin oluşturulmasını, kadın ve çocuk bakanlığı kurulmasını talep ediyoruz. Çocuk haklarının ve yararının odak alınmasını, çocuk evliliklerinde dini referanslara dayandırılarak meşrulaştırılmasının engellenmesine, kadın ve çocuk yerine aileyi korumaya çalışan, aile içi taciz, tecavüz, şiddet ve cinayetlere zemin hazırlayan tüm uygulamalara son verilmesini, çocuk hakları ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.”


Bu haber MA ve bianet’ten derlenmiştir.
Previous post
Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalanlar belli oldu
Next post
Kadınlardan Flormar işçilerine destek eylemi: Boykot edeceğiz, suça ortak olmayacağız