Ana SayfaKadınMor Dayanışma’dan Eylül ve Leyla için Kadıköy’e çağrı: Çocuk düşmanlığınızı normalleştirmiyoruz

Mor Dayanışma’dan Eylül ve Leyla için Kadıköy’e çağrı: Çocuk düşmanlığınızı normalleştirmiyoruz

HABER MERKEZİ – Mor Dayanışma, kaçırılmalarının ardından cansız bedenlerine ulaşılan çocuklar Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir için herkesi Kadıköy’e ses vermeye çağırdı. Yapılan açıklamada “Sizin doğa, kadın ve çocuk düşmanlığınıza alışmıyoruz ve normalleştirmiyoruz” denildi.

Ankara’da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın, Ağrı’da ise 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in kaçırılması ardından da cansız bedenlerine ulaşılması üzerine gelen tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mor Dayanışma, “Her geçen gün, yaşam alanlarımızın her zerresine sızmaya çalışan kadın, doğa, çocuk düşmanı politikalarınız can almaya devam ediyor. Dün Eylül’ün, bugün 3,5 yaşındaki Leyla’nın cansız bedeni bulundu. Daha yüzlercesinden haber alamıyoruz. Bizler, her geçen gün hayattan koparılan çocukların faillerini ve sorumlularını iyi tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kadın ve çocuk düşmanlığınızı normalleştirmiyoruz’

Yapılan uygulamalar ve kullanılan ifadelerin çocuk ölümlerini normalleştirdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Bir kereden bir şey olmaz diyenler, çocuk yaşta evliliği övenler ve vaaz verenler, takım elbise indirimi ile ödül gibi cezasızlıkla bırakanlar, çocuk istismarını, çocuk ölümlerini normalleştirmesini salık verenlerdir. Kutuplaştırma politikalarıyla toplumda derin bir çürüme yaratan, eğitimden, hukuka, medyadan doğaya, yaşamın tüm alanlarına kadın ve çocuk düşmanlığının arkasını sıvazlayanlardır. Toplumu umutsuzluk, çaresizlik ve korkuya teslim etmeye çalışarak ehlileştirmeye çalışanlara, idam ve hadım gibi insanlık dışı ve sahte çözümlerle gündemi geçiştirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Karanlığınıza teslim olmuyoruz. Sizin doğa, kadın ve çocuk düşmanlığınıza alışmıyoruz ve normalleştirmiyoruz.”

Mor Dayanışma açıklamasının sonunda ise, ‘başka Eylüller ve Leylalar olmaması için’ herkesi saat 19.00’da Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelerek ses çıkarmaya çağırdı.