Ana SayfaEkonomiMÜSİAD Başkanı değersizliği övdü: 40 milyar doları olan Türkiye’deki şirketlerin 4’te birini alabilir

MÜSİAD Başkanı değersizliği övdü: 40 milyar doları olan Türkiye’deki şirketlerin 4’te birini alabilir

HABER MERKEZİ – MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Türkiye’nin hiç olmadığı kadar ‘cazip’ bir ülke olduğunu savunarak, “Elinde 40 milyar doları bulunan bir grup gelse Türkiye’deki şirketlerin 4’te birini satın alabilir” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, başkanlık sistemine geçilmesiyle ekonomi yönetiminde yapılan değişiklikleri değerlendirdi.

AA’ya konuşan Kaan, ekonomi yönetimindeki bakanlıkların azaltılmasıyla ilgili soruya “Ekonomi konusunda algı yönetimini sağlayabilmek için, dolar ne oldu, döviz ne olacak, borsa ne olacak gibi konularda herkesin konuşması yerine bu işin erbabının konuşması ekonomi açısından çok önemli” yanıtını verdi.

Kaan ayrıca Türkiye’nin ‘hiç olmadığı kadar cazip’ bir ülke konumunda olduğunu iddia ederken, bu savını “Şu anda elinde 40 milyar doları bulunan bir grup gelse Türkiye’deki şirketlerin 4’te birini satın alabilir” sözleriyle gerekçelendirdi:

“Kur pozisyonu itibariyle ki bunu Cumhurbaşkanımız da ifade etmişti, bir daha bulamazsınız tarzında. Bu da bizim önümüzdeki süreçle ilgili konuştuğumuz şeyler.”

Previous post
1 ay önce tüfekle ateş edip serbest bırakılmıştı: Bir erkek evli olduğu kadını öldürdü
Next post
Uyum/Makro Market işçilerinin eylemleri kazanımla sonuçlandı: Tazminatları ödenecek