Ana SayfaGüncelNaki’den Özil’e bir soru: Kürt asıllı futbolculara yapılan ırkçı saldırılara neden sessiz kaldın?

Naki’den Özil’e bir soru: Kürt asıllı futbolculara yapılan ırkçı saldırılara neden sessiz kaldın?

HABER MERKEZİ – Türkiye’de hedef gösterilen ve futboldan ömür boyu men edilen Deniz Naki, Almanya Milli Takımı’nı ırkçılık sebebiyle bıraktığını açıklayan Mesut Özil’e seslenerek, “Türkiye’de bana ve benim gibi Kürt asıllı futbolculara yapılan ırkçı ve faşist saldırılara neden sessiz kaldın?” diye sordu.

Türkiye’de hedef ‘ayrımcılık ve ideolojik propaganda’ yaptığı iddiasıyla futboldan ömür boyu men edilen Amedspor’un eski futbolcusu Deniz Naki, Almanya Milli Takımı’nı ırkçılık sebebiyle bıraktığını açıklayan Mesut Özil’e seslendi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Deniz Naki, “Ben insanlar ölmesin diye birçok kez barışçıl bir duruş sergiledim. Toplumsal olaylara karşı duyarsız kalmadım. Ben de milli davrandım” dedi, hiçbir insanın ölmemesi için mücadele etmesine rağmen hakaretlere ve fiziki saldırılara maruz kaldığını söyledi.

“Defalarca faşistler tarafından tehdit edildim. Hatta Almanya’da silahlı saldırıya uğradım” diyen Naki, futboldan men edildiğini hatırlatarak, “Bunlara rağmen barışa olan umudumu kaybetmedim” ifadesini kullandı.

HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’la çektirdiği bir fotoğraf nedeniyle linç edildiğini hatırlatan Deniz Naki, “Bu hak ihlalleri maalesef benim ve Mesut Özil’in vatandaşı olduğumuz Türkiye’de yaşandı” dedi ve Mesut Özil’e şu soruları sordu:

  • Türkiye’de bana ve benim gibi Kürt asıllı futbolculara yapılan ırkçı ve faşist saldırılara neden sessiz kaldın?
  • Almanya Futbol Federasyonu’nun (DFB) açıklamasını yanlış bulduğunu söylüyorsun, TFF’nin hakkımda aldığı kararları ırkçı buluyor musun?
  • Seni yerli ve milli görenler beni neden terörist gördüler?
  • Senin Türklüğünü destekleyenler benim Kürtlüğümü neden kabul etmediler?

Naki, “Faşizm bir hastalıktır, dün bana, bugün sana, yarın başkasına saldırır. Özgür, barış ve umut dolu bir dünya için yok olsun faşizm, ırkçılık. Sevgiyle kal, faşizmle kalma güzel ülkem” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


Mesut Özil Almanya Milli Takımı’nı bıraktı