Ana SayfaGüncelOHAL’de de bu halde de: Munzur Festivali’ne valilikten yasak

OHAL’de de bu halde de: Munzur Festivali’ne valilikten yasak

HABER MERKEZİ – Dersim’de bu yıl 18’incisi düzenlenmesi planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tunceli Valiliği tarafından yasaklandı. Festival geçtiğimiz yıl da OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı.

Dersim’de tüm hazırlıkları tamamlanan ve bu yıl 26-29 Temmuz tarihleri arasında 18’incisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tunceli Valiliği tarafından yasaklandı.

Festival tertip komitesine gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi:

“26-29 Temmuz 2017 tarihleri arasında 18’inci ‘Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin gerçekleştirmek için talepte bulunduğunuz bildirilmiştir. Yapılan başvuru incelendiğinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununun uygulanması hakkında yönetmeliğin 4. 5. ve 7. maddelerinde bulunması gereken belgelerin eksik ve etkinliği düzenleyenlerin katılacak vatandaşların huzur güvenlik, esenlik ve genel sağlıklarını korumaya yönelik herhangi bir düzenleme belirtmedikleri yine aynı festival ile ilgili ilçelerimizde yapılan müracatlarda da benzer eksikliklerin olduğu tespit edilmiştir.”

Valilik tertip komitesine gönderdiği tebligatta ayrıca “örgüte finans ve elaman kazandırdığını” iddia ederek festivale izin verilmeyeceğini belirtti.

Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Haydar Ben, yasağa sert tepki gösterdi, yarın saat 18.00’de konuya ilişkin Seyit Rıza Meydan’ında açıklama yapacaklarını belirtti.

Ben, yasaklansa dahi inanç merkezlerini ziyaret edeceklerini ve festivalin amacını yerine getireceklerini kaydetti.

OHAL’de de yasaktı

Dersim’de geçtiğimiz yıl Munzur Kültür ve Doğa Festivali yine Tunceli Valiliği tarafından OHAL gerekçesi ile yasaklanmıştı.


Valilere ‘OHAL yetkisi’ kabul edildi, HDP 90’ları hatırlattı: “Beyaz Toroslardan biliyoruz”