Ana SayfaGüncelÖlüm tehdidi alan Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını

Ölüm tehdidi alan Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını

HABER MERKEZİ – Suruç’ta ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal Şenyaşar’ın AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülmesinin ardından ölümle tehdit edildiğine dair suç duyurusunda bulunan Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını düzenlendi.

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın üzerinden bir ayı aşkın zaman geçmesine rağmen failler hala tutuklanmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise hala cezaevinde.

Öte yandan aile bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kaldı.

Son olarak olayda ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını düzenlendiği öğrenildi.

Suç duyurusunda bulunmuştu

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) haberine göre Cumartesi günü sabah 04.00 saatlerinde Urfa’daki evine TEM polislerinin baskın düzenlediği Şenyaşar, şehir dışında olduğu için gözaltına alınmadı.

Evindeki elektronik eşyalara el konulduğunu bildiren Şenyaşar, polislerin kendisini arayıp ifadeye çağırdığını, gelmemesi durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılacağını ilettiklerini ifade etti.

Şenyaşar, baskının nedenini öğrenemediğini kaydederken, faillerin hala bulunmadığını hatırlattı.

Osman Şenyaşar, geçtiğimiz hafta AKP’li vekil Yıldız’ın yakınlarından Faik Yıldız tarafından ölümle tehdit edildiğine dair Urfa Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, Yıldız hakkında henüz işlem yapılmamasına da tepki gösterdi.

Previous post
İki bakanlığa daha atama: Sanayi Bakanı Varank'ın kuzeni Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı oldu
Next post
Fayton için getirilen 220 ata bir de bekletme işkencesi: İki aydır aç ve susuz, güneş altındalar