Ana SayfaGüncel‘Panzer Davası’nda ismi geçen polislerin disiplin cezası aldıkları ortaya çıktı

‘Panzer Davası’nda ismi geçen polislerin disiplin cezası aldıkları ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – “Panzer Davası”nda sanık olmaları talebi mahkeme tarafından reddedilen tanık polis Tuncay Taşdemir ile tanık İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın, disiplin soruşturması neticesinde ceza aldıkları ortaya çıktı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs 2017 gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması dün görüldü.

Duruşmada, bir önceki duruşmada ’emri veren’ kişi olarak gösterilen polis Tuncay Taşdemir tanık olarak dinlendi. Olayın yaşandığı dönemde Koruma Büro Amir Yardımcısı olan Taşdemir verdiği ifadede, sertifikasız panzer sürücüsünü görevlendirme noktasında sorumluluğu İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’a atarak, söz konusu durum hakkında hazırlanan tutanağa da müdürün imza atmadığını açıkladı.

Avukatların, Selçuk Erdoğan ile Tuncay Taşdemir’in sanık olarak dosyaya eklenmesi talebinin reddedildiği dava duruşması ise 24 Ekim tarihine ertelendi.


Panzerle öldürülen çocukların davası: Tanık polis suçu Emniyet Müdürü’ne attı, duruşma ertelendi


Öte yandan, dava dosyasında çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Olayın yaşanmasından bir süre sonra ilk duruşmada tahliye edilen zırhlı araç sürücüsü Ömer Yeğit, onu görevlendiren polis Murat Maden, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan ve Koruma Büro Amir Yardımcısı Tuncay Taşdemir’in haklarında açılan disiplin soruşturması neticesinde ceza aldıkları öğrenildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Yeğit’e, “Hizmet aracıyla ağır kusuru veya hizmetten ayrılabilen kişisel kusuruyla trafik kazası sonucu ölüme sebebiyet vermek” fiili karşılığında, “24 ay uzun süreli durdurma cezası” verildi.

Diğer 3 polise ise “Görevin takdir ve yerine getirilmesinde müsamaha veya savsaklama fiili, kişileri zarara uğrattığından ve hizmeti aksattığından”, “11 ile 15 günlüğe kadar aylıktan kesme” cezasına çarptırıldıkları ortaya çıktı.