Ana SayfaGüncel‘Partili olmayan bakanlar’ için adı geçenler: Aziz Sancar, Muhtar Kent, Rıfat Hisarcıklıoğlu

‘Partili olmayan bakanlar’ için adı geçenler: Aziz Sancar, Muhtar Kent, Rıfat Hisarcıklıoğlu

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 9 Temmuz Pazartesi günü açıklaması beklenen yeni kabinesinde ‘partili olmayan bakanlar’ arasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Nobelli bilim insanı Aziz Sancar ve Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’in adı geçiyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Partili olmayan bakanlarla kabine kuruyoruz” açıklamasıyla gözler yeni kabineye çevrildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Erdoğan’ın kabineye alacağı bürokrat sayısının 4-5’i geçmeyeceği konuşuluyor.

Kulis haberine göre bakanlık için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in adı geçiyor.

Ayrıca Nobelli bilim insanı Aziz Sancar ve Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’e teklif götürüldüğü de iddia ediliyor.

Söz konusu isimlere cumhurbaşkanlığına bağlı ofis ve kuruluşlarda görev verilebileceği de konuşuluyor.

Erdoğan’ın bir kadın yardımcı atayacağı belirtilirken, bu görev için eski bakanlardan Nimet Baş, eski Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve cumhurbaşkanı danışmanlarından Ayşen Gürcan’ın adı geçiyor.


Erdoğan: AK Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturacağız




Önceki Haber
Nikaragua’da Ortega’nın istifası amacıyla genel greve gidiliyor
Sonraki Haber
Marmara'da sıcaklık yükseliyor