Ana SayfaGüncel‘Sapiens’ uyarlaması geliyor

‘Sapiens’ uyarlaması geliyor

HABER MERKEZİ – Yuval Harari’nin Türkçeye de çevrilen kitabı “Hayvanlardan Tanrılara-Sapiens”, sinema ya da televizyona uyarlanacak.

Ridley Scott ve Amy belgeseliyle Oscar ödülü kazanan yönetmen Asif Kapadia, Yuval Noah Harari’nin 2011’de yayımlanan “Sapiens” kitabını uyarlamaya hazırlanıyor.

Filmloverss’ın haberine göre Kapadia, uyarlama ile ilgili olarak “Bu kitap dünyaya bakışımızı değiştiriyor. Bu yüzden bizim uyarlamamız da ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bize hatırlatan bir uyarı olarak kitapla aynı işlevi görmeli” diyor.

Scott ise konuyla ilgili olarak Asif Kapadia ile yıllardır birlikte bir projede yer almanın yollarını aradıklarını ve Sapiens’in ihtiyaç duydukları tüm nosyonları içerdiğini belirtiyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre kitabın sinemaya mı yoksa televizyona mı uyarlanacağı konusunda ise kesin bir bilgi bulunmuyor.

Başlangıçta türlerin birbirinden üstün olmadığı, Homo sapiens‘in üstünlüğü ele geçirmeye başladığı yolda yaşanan değişimleri, bilişsel devrimi, yerleşik hayata geçişi ve tarım devrimini son olarak da bilimsel devrimi odağına alan “Sapiens”, sarsıcı bir ‘insan’ portresi sunuyor.

Yuval Harari imzalı kitap, 2015 yılında Türkçeye ‘Hayvanlardan Tanrılara’ adıyla tercüme edilmişti.

Previous post
İtalya'da Fiat çalışanları Ronaldo transferi nedeniyle greve çıkıyor
Next post
Moody's'ten Merkez Bankası'nın bağımsızlığı için uyarı