Ana SayfaGüncelSezen Aksu’nun yeni albümünün ilk şarkısı yayınlandı: ‘Begonviller’

Sezen Aksu’nun yeni albümünün ilk şarkısı yayınlandı: ‘Begonviller’

HABER MERKEZİ – Sezen Aksu’un Youtube üzerinden yayınlanacak ‘Demo’ albümünün ilk şarkısı ‘Begonviller’ dinleyiciye sunuldu.

Sanatçı Sezen Aksu’nun daha önce başka müzisyenler tarafından seslendirilen şarkılarının kendi sesinden yer aldığı ‘Demo’ albümünden ilk şarkı paylaşıldı.

Sadece Youtube üzerinden yayınlanacak olan albümün ilk şarkısı ‘Begonviller’ dinleyiciye sunuldu.

Albümde şarkıların ilk halleri yer alıyor.

Öncesinde Sibel Can’ın seslendirdiği şarkıyı Sezen Aksu’nun şu sözleriyle birlikte yayımlandı:

“Bu hatıra albümüne Bülent Özdemir’in bir bestesiyle başlayalım istedim. Daha önce Sibel Can’dan dinlediğiniz Begovil’le. Bu okuma, şarkının sözlerini yazdığımdaki ilk hali. Niyetim Düş Bahçeleri’nin üçüncüsünde yeni bir düzenlemeyle yeniden söylemekti. Bu demo konsepti ortaya çıkınca tek bir piyanoyla söylenmiş versiyonunu daha çok tercih edeceğinizi düşündüm. Ben söyledim, Mustafa Haybat çaldı. Yıllardır ‘orkestranın sesini kıs, seni duyamıyoruz’ diyenlere gelsin. Doya doya duyun gari.”

‘DEMO olduğu gibi, geldiği gibi’

Aksu albüm müjdesini şu ifadelerle duyurmuştu:

“Demo bir şarkının ilk çalınmış ve söylenmiş, olgunlaşmamış ham halidir. Bir tür taslak hali diyebiliriz. Bazen de başka bir şarkıcıya ve düzenleme yapacak müzisyene, rehberlik yapması için hazırlanır. Ben bazı demoları asıllarından daha çok severim; daha iyi ya da daha kötü olduğundan değil, içinde ne endişe ne düşünce barındırdığından… Beğenecekler mi beğenmeyecekler mi kaygılarının başlamadığı, bizim müzik terminolojisinde “perfomans anksiyetesi” dediğimiz duygunun henüz yakamıza yapışmadığı zamanları şarkının… Çalan için de söyleyen için de gerçek kayıt aşamasında kusursuz olma çabası gerginlik sebebidir çünkü. Müziği seven herkesin şarkıların saf halini tatmaya hakkı var diye düşünüyorum… Bu DEMO albümüyle o anların ruhunu paylaşmak istedim. Düş Bahçeleri konseptini bilen bilir, diğer yorumcu arkadaşlarımın seslendirdiği şarkılarımı, yeni düzenlemelerle yeniden seslendiriyorum. Söyleyenler zaten çok güzel söylemiş oluyorlar; o biraz benden de hatıra kalsın diye söylemek istediğim şarkılardan oluşan bir konsept. DEMO onlardan ayrılıyor. Konsepti falan yok. Süsleme yok. Olduğu gibi, geldiği gibi… Sevgilerimle, Sezen”

Previous post
Piri: AB'ye Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması çağrısında bulunacağım
Next post
YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı