Ana SayfaÇalışma YaşamıŞirket ‘psikolojik’ demişti: Star Rafineri’de yemekten zehirlenen işçi sayısı iki bini aştı

Şirket ‘psikolojik’ demişti: Star Rafineri’de yemekten zehirlenen işçi sayısı iki bini aştı

HABER MERKEZİ – İzmir İl Sağlık Müdürü, Aliağa’daki Star Rafineri’de çalışan ve yemekten zehirlenen işçi sayısının 2 bin 100 olduğunu belirtti. Manisa’da da benzer bir vaka yaşandı. Bir mobilya fabrikasında çalışan 92 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

İzmir Aliağa’da kurulu Star Rafineri’de çalışan ve yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan işçilerin sayısı 2 bin 100’e yükseldi.

Aliağa’da Star Rafineri’de çalışan işçiler, önceki gün Akyıldız adlı yemek firmasının dağıttığı akşam yemeğinde yedikleri düğün çorbası, pilav, İzmir köfte ve prefiterolün ardından fenalaşmıştı.

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, önceki akşam ve dün gün boyu hastaneye taşınan işçilerin birçoğunun müdahalelerinin ardından taburcu edildiğini söylemişti.

An itibariyle hastanelerde tedavi edilen işçi sayısının 2 bin 100 olduğunu belirten Salnur, şu bilgileri paylaştı:

“Bu işçiler, evvelki gün akşam ve dün gün boyunca hastaneye kaldırılanlar. Bunların yaklaşık 1300’üne serum verildi, büyük çoğunluğu da taburcu edildi. Tansiyon problemi olan bazı işçilerimiz ise müşahede altında tutuluyorlar. Zehirlenmenin neden kaynaklandığı laboratuvar testlerinin ardından netlik kazanacak. Şu anda hayati tehlikesi bulunan bir işçimiz yok. Akşama kadar hastanelerimizdeki işçi sayısının 150-200’e düşmesini bekliyoruz.”

Şirket “Zehirlenmeler psikolojik” demişti

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı olayın ardından yemek şirketlerindeki yemeklerde hiçbir denetim söz konusu olmadığına dikkat çekerek, “Aynı yerde daha önce de birçok kez gıda zehirlenmesi olaylarının yaşandığına şahit olduk” demişti.

Yemek şirketinden ise ‘Zehirlenmeler psikolojik’ açıklaması gelmişti.

Manisa’da da 92 işçi zehirlendi

Öte yandan Manisa’daki bir mobilya fabrikasında çalışan 92 işçi de gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Karaağaçlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan bazı işçiler, sabah karın ağrısı, baş dönmesi ve ateş şikayetiyle doktora başvurdu.

İşçilere ilk müdahale, iş yerindeki doktor tarafından yapıldı. Rahatsızlanan işçi sayısının artması üzerine 92 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 112 Acil Servis ekipleri ve özel araçlarla Manisa’daki hastanelere kaldırıldı.

İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fabrikada işçilere dün öğle yemeğinde tavuk verildiği, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de yemekten numune aldığı belirtildi.


Bu haber Evrensel, Duvar, DHA ve AA’dan derlenmiştir