Ana SayfaToplumsal CinsiyetSoruşturmada yeni bilgi: Şule Çet’in ölümünün ardından deliller karartılmış

Soruşturmada yeni bilgi: Şule Çet’in ölümünün ardından deliller karartılmış

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak ortaya çıkan otopsi raporuyla soruşturmanın tüm seyrinin değiştiği Şule Çet’in ölümüne ilişkin tutuklanan şüpheliler ve raporu yazan doktor tarafından delillerin karartıldığı ortaya çıktı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Çet’in ortaya çıkan otopsi raporunda ise cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer almış, ayrıca vücudunda boğuşma izlerinin olduğu ve düştüğü belirtilen cam ile pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedilmişti.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine daha önce serbest bırakılan şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Çet’in ölümünün ardından şüpheliler ve doktor tarafından bazı delillerin karartıldı.

Soruşturmaya ilişkin ulaşılan yeni bilgilere göre, Çağatay Aksu, olaydan sonra gözaltına alındığında sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi ve muayeneden geçirildi.

Ancak doktorlar ve polisler bunu rapora işlemedi. En önemli deliller arasında olan bu durumun gizlendiği ancak sonraki süreçlerde ortaya çıktığı belirtildi.

İçki şişeleri de ‘kayıp’

Ayrıca Şule Çet’in plazaya giriş görüntüleri de dosyaya girmiş, bunlar medyaya yansımıştı.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, görüntülerde Çet’in elindeki poşette içki olduğunu, ancak Çet’in ölümünün ardından polisin dairede yaptığı incelemede bu içki şişelerine rastlanmadığını belirtti.

Çağatay Aksu’nun Şule Çet ile birlikte içki içerkenki görüntülerini sosyal medyada paylaşmasına karşın olay sonrasında bu şişelerin olmayışı delil karartıldığını ortaya koydu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'na "Tayyipler alemi" karikatürü paylaşımı nedeniyle soruşturma
Sonraki Haber
Banksy, tutuklu gazeteci Zehra Doğan’ın mektubunu paylaştı