Ana SayfaGüncelSuç duyurusunda bulunmuştu: Osman Şenyaşar bir kez daha tehdit edildi

Suç duyurusunda bulunmuştu: Osman Şenyaşar bir kez daha tehdit edildi

HABER MERKEZİ – Suruç’ta ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal Şenyaşar’ın AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülmesinin ardından ölümle tehdit edildiğine dair suç duyurusunda bulunan Osman Şenyaşar bir kez daha tehdit edildi.

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü. Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın üzerinden bir ayı aşkın zaman geçmesine rağmen failler hala tutuklanmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise hala cezaevinde. Şenyaşar ailesi de bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kaldı.

İkinci kez ölümle tehdit

Ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Osman Şenyaşar’ın ise ikinci kez tehdit edildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre daha önce Faik Yıldız tarafından sosyal medya aracılığı ile ölümle tehdit edilmesi üzerine 18 Temmuz’da Şanlıurfa Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Şenyaşar, bu kez aynı aileden Süleyman Yıldız tarafından ölümle tehdit edildi.

Facebook üzerinden ölümle tehdit edilen ve bunun üzerine 25 Temmuz’da Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Osman Şenyaşar, başvurusunda Süleyman Yıldız tarafından kendisine gönderilen tehdit mesajını savcılıkla paylaştı.


Ölüm tehdidi alan Osman Şenyaşar’ın evine polis baskını

Fertleri öldürülen ve yerinden edilen Şenyaşar ailesine ziyaret: “Yanınızdayız”