Ana SayfaÇalışma YaşamıSüperpak işçileri 25 gündür grevde: ‘Bıçak kemiğe dayandı’

Süperpak işçileri 25 gündür grevde: ‘Bıçak kemiğe dayandı’

HABER MERKEZİ – İzmir, Karaman ve Antep’te Selülöz-İş Sendikası üyesi olan Süperpak işçileri, 25 gündür grev yapıyor. Greve çıkan işçi sayısı 250 civarında. İşçiler, patrondan net 475 TL zam talebinde bulunuyor.

Avusturya merkezli Mayr-Melnhof Packaging Şirketine ait MM Süperpak Ambalaj’ın İzmir, Karaman ve Antep fabrikalarında 20 Haziran’da üretim durduran işçiler, 25 gündür grevlerini sürdürüyor.

2004 yılından bu yana İzmir Torbalı’daki fabrikada çalışan ve Türk-İş’e bağlı Selülöz-İş Sendikası’nın işyeri temsilcisi olan İsmail Günderoğlu, “Biz Süperpak işçileri olarak maaşlarımızda ve sosyal haklarda artış istedik. Aynı zamanda patron verginin faturasını tamamen biz işçilere kesiyordu. Mart ayında ne maaş alıyorsak Aralık ayında da aynı maaşı almamız istendi. Bunu kabul edemeyiz. Biz 476 lira zam istiyoruz” dedi.

‘Direnişimizi bitirme gibi bir niyetimiz yok’

Günderoğlu, ETHA’ya yaptığı açıklamada “Yıllardır bu fabrikadayız. Patron 1 dakikanın hesabını soruyordu bize, 1 dakika işe geç başlamamız demek hakarete uğramamız demekti. 25 gündür direnişteyiz ve fabrikada üretim yok. Patron vekilleri sendikamızla 2 kez görüşme talep etti. Fakat ikincisinde kendileri görüşmeyi iptal ettiler. Amaçları direnişlerimizi kırmak ve bölmek. Fakat bizim direnişimizi bitirme gibi bir niyetimiz yok” diye konuştu.

İsmail Günderoğlu, sözlerini “Günlerdir buradayız. Sendika, sivil toplum kuruluşları, partilerden ve işçi arkadaşlardan epey destek geliyor ve bu durum bizi umutlandırıyor. 25 gündür bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz, vazgeçmeyeceğiz mutlaka kazanacağız” diye sonlandırdı.

‘Bıçak kemiğe dayandı’

Grevdeki işçilerden Leyla Erpolat ise “Yıllardır bu fabrikada çalışıyorum, patrondan insanca yaşam koşulları için zam istedik fakat patron bunu biz işçilere fazla gördü. 4 yıldır sıfır zam ile çalışıyorduk. Türkiye’de koşullarında her şeye zam yapılırken nasıl çalışılabilir” dedi.

Çalıştıkları fabrikanın Avusturya merkezli olduğu için muhatap bulamadıklarını da ifade eden Erpolat, “Bıçak kemiğe dayandı ve 25 gündür burada direniyoruz, destekler karşısında güçleniyoruz” diye vurguladı.

Ne olmuştu?

Şirket temsilcileri ile Türk-İş’e bağlı Selülöz-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 250 civarında işçi grev kararı almıştı.

26 Ocak’ta başlayan 2 yıllık toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde, sendikanın maaşlardaki net 475 TL zam talebine karşı, patron temsilcileri siparişlerdeki düşüklüğü gerekçe göstererek yüzde sıfır zam dayatmasında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Samsun’da trans kadın bir erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Bahçeli'den 'af' ve OHAL açıklaması