Ana SayfaÇalışma YaşamıSüperpak işçileri 37 gündür grevde: ‘Hakkımız için mücadele ediyoruz’

Süperpak işçileri 37 gündür grevde: ‘Hakkımız için mücadele ediyoruz’

HABER MERKEZİ – İzmir, Karaman ve Antep’te Selülöz-İş Sendikası üyesi olan Süperpak işçilerinin grevi bir ayı geride bıraktı. Sayıları 250 civarında olan işçiler, hakları için mücadele ettiklerini belirterek “Şartlarımız kabul edilene kadar grevden asla geri dönmeyeceğiz” diyor.

Avusturya merkezli Mayr-Melnhof Packaging Şirketine ait MM Süperpak Ambalaj’ın İzmir, Karaman ve Antep fabrikalarında 20 Haziran’da üretim durduran işçilerin grevi 37’inci gününe girdi.

Firmanın Antep’teki fabrikası önünde grevde olan Selüloz-İş Sendikası’na üye işçiler, talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Her gün sabah saat 08.00’de çalıştıkları fabrika önüne gelen işçiler, 40 dereceyi bulan güneşin altında akşam saat 17.00’ye kadar eylemlerini sürdürerek, haklarına ulaşma kararlılığında.

“Grev bize aynı çatı altında birlik içerisinde yaşamayı öğretti”

MA’dan Muhammed Abdulkadir Esen’e konuşan Selüloz-İş Sendikası Antep Temsilcisi olan grevdeki işçilerden Fatih Anlar, greve başladıktan sonra işçilerin birbirleri ile kenetlendiğini ifade etti.

İşveren, çalışanlar arasında kırılma beklerken aksine daha güçlü bir birliktelik oluştuğunu belirten Anlar, “Çünkü hepimiz aynı sorunlar için ortak bir çatı altındayız. Herkes kendi sorunlarını unutup greve odaklandı. Grev bize tutumluluğu, az parayla geçinmeyi ve kavga ettiğimiz, kızdığımız, sevmediğimiz insanla aynı çatı altında birlik içerisinde yaşamayı öğretti” dedi.

“Emekten yana olduğumuzu göstermek için greve çıktık”

Ortada maruz kaldıkları büyük bir haksızlık olduğunu, susup “dilsiz şeytan” olmamak için ise greve çıktıklarını ifade eden Anlar, “Mücadelenin sonu nereye gidecek bilmiyoruz. Hazreti İbrahim ateşe atıldığında ateşe bir damla su taşıyan karıncaya sormuşlar; ‘Bir damla su ateşi mi söndürecek?’ O da ‘Belki bir faydası olmayacak ama safımız belli olsun’ demiş. Onlar bizden daha güçlü olabilirler, ancak bizler emekten yana olduğumuzu göstermek için greve çıktık” ifadelerini kullandı.

“Hakkımız için mücadele ediyoruz”

250 işçinin milyarlarca dolar sermayeye sahip olan holdinge kafa tuttuğunu sözlerine ekleyen Anlar, “Hak için mücadele ediyoruz. Şartlarımız kabul edilene kadar grevden asla geri dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Şirket temsilcileri ile Türk-İş’e bağlı Selülöz-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 250 civarında işçi grev kararı almıştı.

26 Ocak’ta başlayan 2 yıllık toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde, sendikanın maaşlardaki net 475 TL zam talebine karşı, patron temsilcileri siparişlerdeki düşüklüğü gerekçe göstererek yüzde sıfır zam dayatmasında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Heybeliada'da alkollü mekanlara tehdit mektupları
Sonraki Haber
Washington Post'a göre takas pazarlığı vardı: "Trump ile Erdoğan anlaşmıştı"