Ana SayfaGüncelTahliye olur olmaz gözaltına alınmıştı: Gazeteci Şerife Oruç serbest

Tahliye olur olmaz gözaltına alınmıştı: Gazeteci Şerife Oruç serbest

HABER MERKEZİ – Tahliye edildikten hemen sonra Elazığ Cezaevi kapısında gözaltına alınan gazeteci Şerife Oruç, hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması üzerine serbest bırakıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) 5 Temmuz 2016 tarihinden bu yana tutuklu muhabiri Şerife Oruç, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın dünkü duruşmasında tahliye olmuştu.

Oruç, başka bir dosyadan hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı için Elazığ T Tipi Cezaevi’nden çıkar çıkmaz yeniden gözaltına alınmıştı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Oruç, Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında tutukluyken yakalama kararı çıkarıldığı, dosyanın daha sonra Batman’daki dava ile birleştirildiği ancak yakalama kararı kaldırılmadığı için Elazığ Adliyesi’ne sevk edildi.

Oruç, Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında yakalama kararını kaldırması üzerine serbest bırakıldı.

MA’nın haberine göre adliye binası önünde ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Oruç, “2 yıl aradan sonra yeniden gazetecilik yapmak için yoluma devam edeceğim. Ne kadar baskı altına alınsak da biz gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.




Önceki Haber
Ölüm orucunda olan trans tutuklu Buse için mektup kampanyası
Sonraki Haber
Tayland’da mağarada mahsur kalan herkes kurtarıldı