Ana SayfaGüncelTemelli: Yoksulluk artacak, Erdoğan rejimi daha fazla baskıya başvuracak

Temelli: Yoksulluk artacak, Erdoğan rejimi daha fazla baskıya başvuracak

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, ekonomik gidişata dikkat çekti, zamların ardı arkasının kesilmeyeceğini ve yoksulluğun artacağını söyledi. Temelli, “Yoksulluğu yöneterek ayakta duran Erdoğan rejimi, bugünden sonra daha fazla baskıya başvuracaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP), 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirme toplantıları bugün il eş başkanlarıyla sürdü.

HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda seçim sonuçları masaya yatırıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Temelli, seçimlerin geride bırakıldığını anımsatarak, “Seçimleri en iyi özetleyecek cümle, her şeye rağmen HDP parlamentoda. Seçimlerin en büyük başarısını HDP gerçekleştirmiştir” dedi.

“Mücadelemize hem parlamentoda hem parlamento dışında sürdüreceğiz” diyen Temelli, yeni sistemi ‘barışın önünü tıkayan’ bir sistem olarak değerlendirdi ve ekonomik gidişata dikkat çekti.

Temelli, şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir krizin içinden geçiyor. Dedik ki, bu ülkeye demokrasi gelmeden iktisadi krizin de çözülmesi mümkün değil. Toplumsal krizlerin çözüme kavuşması mümkün değil. Tüm bunlara bütünlüklü yaklaşılması gerekir. Tablo ortada. Bakın, en son açıklanan enflasyon rakamları ülkenin nereye sürüklendiğini gösteriyor. IMF’li ya da İMF’siz bir kemer sıkma politikası izlenecektir. Zamların ardı arkası kesilmeyecek. Ezilen yine halklarımız, emekçiler olacak. Yoksulluk artacak. Yoksulluğu yöneterek ayakta duran Erdoğan rejimi bugünden sonra daha fazla baskıya başvuracaktır. O yüzden HDP parlamentoda bu baskı rejimine karşı mücadelesini yükseltecek.”

Temelli, yaşanan toplumsal krizin yarattığı mağduriyetleri baskı ve şiddetle aşmaya çalışan bir iktidarın olduğunu da savundu.

Yerel seçimler

2019’un Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerin erkene alınması yönünde süren tartışmalar hatırlatılan Temelli, partisinin seçimlere hazır olup olmadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Biz her türlü seçime her zaman hazırız. Genel seçime de hazırız demiştik, seçim sonuçları ortada. Ama mesele seçime hazır olmak olmamak değil. Kayyumların var olduğu bir ortamda seçime gitmenin ne sonuç doğurduğunu Türkiye 24 Haziran’da yaşadı. OHAL’in devam ettiği koşullarda, hile ve şaibelerle, kayyumlarla bu sürecin yaşanması kabul edilemez. Seçimleri 3-4 ay öne almak tartışması tüm esas tartışma konularını örten bir tartışma. Yoksa seçimlerin 3-5 ay öne alınması farklılık yaratmaz.”

Previous post
Yüksekdağ duruşmaya 'savunma hakkım kısıtlanıyor' diyerek katılmadı, mahkeme 'tutukluluğa devam' dedi
Next post
271 asker hakkında gözaltı kararı