Ana SayfaDünyaTrump’tan Fed açıklaması: Faiz artırımları hoşuma gitmiyor

Trump’tan Fed açıklaması: Faiz artırımları hoşuma gitmiyor

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, faiz artışlarından memnun olmadığını belirterek, “(Ekonomi ve borsada) Ne zaman yukarı gitsek faizleri tekrar artırmak istiyorlar. Bu konuda mutlu değilim ancak onlara (Fed’e) en iyisini düşündükleri şeyi yapmaları konusunda izin veriyorum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarından mutlu olmadığını söyledi.

Ülkedeki CNBC kanalına verdiği röportajda Trump, “(Ekonomi ve borsada) Ne zaman yukarı gitsek faizleri tekrar artırmak istiyorlar. Bu konuda mutlu değilim” diyen Donald Trump, buna rağmen Fed’e “en iyisini düşündükleri şeyi yapmaları konusunda izin veriyorum” dedi.

Fed’in ekonomik toparlanmayı aksatabileceğini savunan Trump, “Ekonomi alanında bu kadar yoğun çalıştıktan sonra faizlerin yukarı çıkması hoşuma gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Trump, kendisinin seçtiği ve 5 Şubat’ta Fed Başkanı olarak görevine başlayan Jerome Powell için ise “çok iyi bir insan” nitelendirmesinde bulundu.

‘Merkez bankasının bağımsızlığı’ vurgusu

Geçmiş dönemdeki Fed Dallas Şubesi Başkanı Richard Fisher ise CNBC’ye yaptığı açıklamada, ‘Amerikan ekonomisinin en büyük özelliklerinden birinin Merkez Bankasının bağımsızlığı’ olduğunu ifade etti.

Fisher, “Ben Fed Başkanı Powell’ın yerinde olsam, Başkanı (Trump) görmezden gelerek işimi yapardım. Onun da bunu yapacağından eminim” dedi.

Previous post
Zehra Doğan: Ben yapıyorum onlar imha ediyor, cezaevinde yaptığım şey performans sanatı
Next post
Hamzaoğlu ve Çelebi cezaevinden çıktı: 'Mücadeleye devam'