Ana SayfaGüncelTTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya gözaltına alındı

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır’da gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında Mersin’de ise SES üyesi Zeliha Yaman Yavuklu gözaltına alındı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya, hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle sabah saatlerinde evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Dr. Yerlikaya ifadesinin alınması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Soruşturmanın Yerlikaya’nın 2008 yılında Siirt’te Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetiminde iken o dönem açılan bir soruşturma olduğu bildirildi.

TTB’den açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan TTB Merkez Konseyi, şunları söyledi:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya bugün (11 Temmuz 2018) saat 6.30’da evinde gözaltına alınmış ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştür.

“Dr. Halis Yerlikaya’nın 2014 yılında açılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı bilgisi edinilmiştir. Merkez Konsey üyemizin 2014 yılından bu yana bekletilen bir soruşturma nedeniyle ifadeye çağrılmak yerine evinden gözaltına alınması hukuksuzluğun boyutunu göstermektedir.

“TTB Merkez Konseyi olarak, hukuksuzluğa son verilmesini ve Dr. Halis Yerlikaya’nın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Mersin’de SES üyesi gözaltına alındı

MA’nın haberine göre Mersin’de bu sabah polis, 5 yıl önce SES Siirt Şube Sekreterliği görevinde bulunan Zeliha Yaman Yavuklu’nun da evine baskın düzenledi.

Evde yapılan aramanın ardından Yavuklu, sendikal faaliyetlerinden ötürü gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Yavuklu’nun, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çok sıcak bir yazı – Özgür Amed
Sonraki Haber
Odysseia Destanı'na ait yeni bir kil tablet bulundu