Ana SayfaGüncelTutuklu CHP’li vekil Berberoğlu ‘dışarıyla haberleşmeyi kesme’ kararı aldı

Tutuklu CHP’li vekil Berberoğlu ‘dışarıyla haberleşmeyi kesme’ kararı aldı

HABER MERKEZİ – Milletvekili seçilerek ‘dokunulmazlık’ hakkı kazanan tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘yargılamayı durdurma’ talebinin Yargıtay tarafından reddedilmesi üzerine “haberleşmeyi kesme” kararı aldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki davanın, “yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durması” talebiyle yapılan başvuruyu reddetmişti.

Bunun üzerine Berberoğlu, “Anayasası çalınmış milletvekili” sıfatıyla bir açıklama yaparak, karara karşı ailesi ve partisinden bağımsız vermesi gereken kararları çok yakında kamuoyu ile paylaşacağını duyurmuştu.

“Haberleşmeyi kesme” kararı

Berberoğlu, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Pazartesi gününden itibaren ailesiyle, avukatlarıyla ve milletvekilleriyle açık-kapalı görüşe çıkmama, mahkemelerde savunma hakkını kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı aldığını duyurdu.

CHP’li Berberoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İşte bağımsız kararım… Anayasal hakkımın Yargıtay 16. Daire tarafından ayaklar altına alınmasına ne tepki vereceğimi epeyce düşündüm.

Sonuçta Pazartesi sabahından itibaren ailemle, avukatlarımla ve milletvekilleriyle açık-kapalı görüşe çıkmama, mahkemelerde savunma hakkımı kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı aldım.

Bu zor karar doğaldır ki ailemi, avukatlarımı, partimi ve sevenlerimi mutlu etmeyecek, dolayısıyla onlardan bağımsız ve hatta onlara rağmen uygulamam zorunlu. Ama herkes bilsin ki niyetim onları üzmek değil tam aksine daha fazla üzülmelerini engellemek ve korumak.

Çünkü görüyorum ki benim etrafımda dönen tartışmalarda aileme, partime ve hatta seçmenlerime bile çamur sıçrıyor, çektiğim eziyet yoldaşlarıma korku salma amacıyla malzeme ediliyor.

Tabii ki görüşemediklerimi çok özleyeceğim ve fakat biliyorum ki her ne kadar ormanda yaşasa da her ağaç tek başına ve ayakta ölür.”

Açlık grevine başlayacağı belirtilmişti

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu, “Yeni siyasi kumpaslara malzeme edilmeyi reddediyorum” diyen Berberoğlu’nun tepki amacıyla açlık grevine başlayacağını açıklamış ve biz de bu habere gazetemizde yer vermiştik.

Ne olmuştu?

MİT TIR’ları davasında hüküm giyince tutuklanan Berberoğlu, 14 Haziran 2017’den beri Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Berberoğlu, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölge 1. sıradan yeniden milletvekili seçildi.

Bunun üzerine CHP’li vekil adına yapılan başvuruda, Berberoğlu’nun milletvekili seçildiği ve ‘yasama dokunulmazlığı’nı tekrar kazandığı belirtilerek davasının durdurulması talep edildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Enis Berberoğlu hakkındaki davanın ‘dokunulmazlık’ nedeniyle durması istemini oy çokluğuyla reddetti.