Ana SayfaEkonomiTZOB: Haziran’da soğanın fiyatı ikiye katlandı, patatesin fiyatı yarı yarıya arttı

TZOB: Haziran’da soğanın fiyatı ikiye katlandı, patatesin fiyatı yarı yarıya arttı

HABER MERKEZİ – TZOB’un verilerine göre Haziran ayında fiyatı en fazla artış gösteren ürünler kuru soğan ile patates oldu. Soğanın raflardaki fiyatı yüzde 110’un üzerinde artış gösterirken, patatesin fiyatı bir buçuk katına çıktı.

Haziran ayında raflarda fiyatı en fazla artan tarım ürünlerinin kuru soğan ile patates olduğu açıklandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın açıklamasına göre kuru soğanda yüzde 110,82, patateste yüzde 50,73, domateste yüzde 38,91, limonda yüzde 22,10, salatalıkta yüzde 19,86, sivri biberde yüzde 13,15, kabakta yüzde 12,47 ve Antep fıstığında yüzde 11,45’lik fiyat artışı gerçekleşti.

Bu dönemde market fiyatlarında en fazla düşüşün yüzde 39,03 ile kirazda görüldüğünü belirten Bayraktar, bunu yüzde 35,50 ile şeftali, yüzde 31,76 ile karpuz, yüzde 19,53 ile patlıcan ve yüzde 16,59 ile yeşil fasulyenin izlediğini aktardı.

Bayraktar, soğan ve patateste fiyat artışlarının ‘geçiçi’ olduğunu savunarak, “Önümüzdeki günlerde Niğde Altunhisar, Afyonkarahisar Sandıklı-Dinar’da, Bursa İnegöl’de başlayacak hasatla birlikte fiyatların normal seviyelere ineceği tahmin edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Previous post
Bozdağ: Kimyasal hadımı yeni dönemde devreye sokacağız
Next post
AYM’ye göre polis, Gezi’de gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını ihlal etmedi