Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜç kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 183 yıl hapis cezası

Üç kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 183 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Mersin’de 3 kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeğe iyi hal indirimi uygulanmadan 183 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan İ.Z. isimli erkeğin, 3 kızını cinsel istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MA’da yer alan habere göre duruşmaya tutuklu yargılanan İ.Z. ile avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti, İ.Z.’ye 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 183 yıl 6 ay indirimsiz ceza verdi.

Mersin Baro Çocuk Hakları Komisyonu adına duruşmaya müdahil olan avukat Tülay Sevgi Can, kararın diğer davalara emsal olması gerektiğini vurguladı.

Can, “Belki verilen 183 yıl ay 6 ceza çocuklardan alınan zamanı geri vermeyecek. Fakat bu davada indirim uygulanmaması iyi bir durum, bildiğimiz kadarıyla en yüksek ceza bu davada verildi. Bu ceza toplum gözünde umarım bir caydırıcılığı olur ve bu tür olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.

Ne olmuştu?

İ.Z., iddiaya göre o dönem 11 yaşında olan kını cinsel istismara maruz bıraktı

Şiddet de uyguladığı kızına zorla cinsel içerikli videolar izlettirdiği öne sürülen İ.Z., diğer çocuklarını ve eşini de darp etmeye başladı.

Çocuk tehdit ve baskı nedeniyle yaşadıklarını annesine anlatamadı. İddiaya göre, 6 yıl boyunca 5-6 kez babasının istismarına uğrayan çocuğun psikolojinin bozulmasından ve baba İ.Z.’nin davranışlarından şüphelenen anne ve büyük abla, küçük kızla konuşunca olay ortaya çıktı.

İstismara maruz bırakılan çocuktan küçük olan 2 kızına daha önce istismarda bulunduğu öne sürülen İ.Z. ailenin şikayeti üzerine önce gözaltına alındı ve geçen Aralık ayında tutuklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Şule Çet için sordu: 'Cinayeti meşru gösterme eğiliminde olanlara karşı açıklama yapacak mısınız?'
Sonraki Haber
ETHA muhabirleri ve EHB'li avukatların davasında 5 tahliye, 8 kişinin tutukluluğuna devam kararı