Ana SayfaÇalışma YaşamıVan’da restorasyon sırasında göçük: Bir çocuk yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı

Van’da restorasyon sırasında göçük: Bir çocuk yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı

HABER MERKEZİ – Van’da Peynirciler Çarşısı’nın restorasyonu sırasında duvarın yıkılmasıyla, 11 yaşında bir çocuk yaşamını yitirirken 2 kişi de yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan bir yetkili güvenlik açığına dikkat çekerek, “Restorasyonu yapan yetkililerin sorumluluğu var” dedi.

Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışması yapılan tarihi Peynirciler Çarşısı’nda göçük meydana geldi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre Bahçıvan Mahallesi’nde bulunan Peynirciler Çarşısı’nda duvarının gölgesinde serinlemek isteyen biri çocuk üç kişi dibinde oturdukları duvarın yıkılması ile enkaz altında kaldı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Çalışmalar neticesinde 11 yaşındaki bir çocuğun cansız bedenine ulaşılırken, iki kişi de yaralı olarak kurtuldu. Yaralıların özel bir hastanede tedavi altına alındı.

“Restorasyonu yapan yetkililerin sorumluluğu var”

Fotoğraf: MA

Görgü tanıkları duvarın büyük bir gürültüyle yıkıldığını belirterek, duvarın yıkılacağının her halinden belli olduğunu, yetkililerin buna rağmen hiçbir önlem almadığını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan bir UMKE çalışanı ise, “Bina çevresinin en azından bantla çevrilmesi gerekirdi. Fakat hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Restorasyonu yapan yetkililerin sorumluluğu var” dedi.