Ana SayfaToplumsal CinsiyetWatsons’taki ‘çıplak arama’ davasında karar: Mahkeme tüm cezaları erteledi

Watsons’taki ‘çıplak arama’ davasında karar: Mahkeme tüm cezaları erteledi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Watsons mağazasında bir çocuğun çıplak arama ve fiziksel şiddete maruz bırakılmasına dair açılan davada karar veren mahkeme, tüm cezaları erteledi. Mahkeme 2 sanığa para cezası verdi.

İstanbul Eyüp’te geçen yıl 26 Kasım’da Vialand Alışveriş Merkezi’ndeki (AVM) Watsons kozmetik mağazasında, çıplak aramaya maruz bırakılan bir kız çocuğu mağaza görevlilerinden şikayetçi olması üzerine görevliler hakkında açılan davanın karar duruşması İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuksuz yargılanan mağaza müdürü Zuhal Akgün ve güvenlik görevlisi Semiha Uğur’un katılmadığı davada avukatları hazır bulundu.

Çocuğun avukatlığını, Özgürlükçü Hukukçular Platformu’nun (ÖHP) kadın avukatları üstlendi.

Hakim avukat savunmalarının ardından kararını açıkladı.

Tüm cezalar ertelendi

Mahkeme Zuhal Akgün’e “hakaret” suçlamasından 90 gün adli para cezası verdi. Ardından cezadan 1/6 oranında indirim yaparak, 75 güne indirdi ve bin 500 TL para cezası verdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren hakim Akgün’ün, 5 yıl denetimli serbestlik süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Akgün’e, yaralama suçundan ise 120 gün adli para cezası veren hakim, bunu da 1/6 oranında indirerek, 100 gün adli para cezası verdi.

100 güne karşılık gelen 2 bin TL para cezası veren hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Akgün’ün “haksız arama” suçunu işlemesinden kaynaklı ise mahkeme hakimi, 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezadan 1/6 oranında indirim yapan hakim, 5 aya indirdiği ceza için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme Semiha Aslan’a ise “Haksız arama” suçundan 6 ay hapis cezası verdi, ardından da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Previous post
AKP'nin vekil sayısı 290'a düştü
Next post
Bahçeli'den yeni kabine yorumu