Ana SayfaGüncelYargılanan EHB’li Kaya: Emniyet araçlarının önünde işkence olmasın diye bekleyen avukatlarız

Yargılanan EHB’li Kaya: Emniyet araçlarının önünde işkence olmasın diye bekleyen avukatlarız

HABER MERKEZİ – Aralarında ETHA muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan ile EHB’li avukatların da bulunduğu 13’ü tutuklu 23 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında savunma yapan tutuksuz avukat Gülhan Kaya, “Birçok ev ‘sansasyonel eylem yapacağız’ iddiasıyla basıldı ve bu aramalar hukuksuzdu” dedi.

9 aydır tutuklu bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları Sezin Uçar ile Özlem Gümüştaş ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 23 kişinin yargılandığı davanın İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşması ikinci gününde devam ediyor.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan ESP üyesi İlhan Aslan, yasal olan eylemlerden suç yaratılarak tutuklandığını ve kendisine isnat edilen suçlamalar ile ilgili daha önce yargılanıp beraat ettiğini söyledi.

Aslan, hapishane girişinde çıplak arama ve psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını da sözlerine ekledi.

‘IŞİD’in katlettiği insanların taziyesine katılmak vicdani sorumluluk’

İsmail Geçer ise 10 Ekim Katliamı’nda yaralandığını belirterek “IŞİD’in katlettiği insanların taziyesine katılmayı vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.

Ardından savunma yapan Mazlum Demirtaş ise 3 yıl önce katıldığı eylemlerin bugün iddianamede suç olarak yansıtıldığına dikkat çekerek, “Suruç katliamından yaralı çıktım. Birçok arkadaşım hayatını kaybetti. 9 ay sonra mahkemeye çıktım. Bunu hukuksuz buluyorum” ifadelerini kullandı.

‘Emniyet araçlarının önünde işkence olmasın diye bekleyen avukatlarız’

Tutuksuz yargılanan EHB Avukatı Gülhan Kaya da ‘sansasyonel eylem hazırlığı’ iddiası ile birçok ev araması yapıldığını ve bu aramaların hukuksuz olduğunu belirterek “ESP yasal siyasi bir partidir. Birçok dosyada ESP’nin kuruluş evraklarını sunmuştuk” dedi.

‘Yargının Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in cansız bedenine isabet eden mermilerin hesabını sormak yerine kendilerinin cenaze törenlerine katıldıklarını sorgulamasının adaletsiz olduğunu’ ifade eden Kaya, “Emniyet araçlarının önünde işkence olmasın diye bekleyen avukatlarız” diye konuştu.


Bu haber ETHA’dan derlenmiştir.