Ana SayfaGüncelYeni Akit hedef göstermişti: Adana Valiliği’nden Onur Yürüyüşü’ne yasak

Yeni Akit hedef göstermişti: Adana Valiliği’nden Onur Yürüyüşü’ne yasak

HABER MERKEZİ – Adana’da ilk kez yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Valilik tarafından “Halkı kin ve nefrete düşürmek” bahanesiyle yasaklandı. Onur Yürüyüşü, Yeni Akit gazetesi tarafından hedef gösterilmişti.

Adana LGBTİ+ Dayanışması’nın yarın kentte yapacağı Onur Yürüyüşü’ne Adana Valiliği tarafından izin verilmedi.

Adana Valiliğin, yasaklama gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Açık alanda yapılacak olan etkinliğin, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımınsa farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönündeki istihbari bilgiler göz önünde bulunduğundan, yapılmak istenen etkinliğin, organizasyona katılacak grup ve şahıslara yönelik olarak bir takım toplumsal duyarlıklar olabileceğinden dolayı bahse konu etkinliğinin yapılmasının uygun olmayacağı.”

Yeni Akit hedef göstermişti

Adana’da ilk kez yapılmak istenen Onur Yürüyüşü, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi tarafından hedef gösterilmişti.

Yeni Akit’ten Harun Sekmen’in “Mobil homolar provokasyon peşinde” başlıklı yazısında, Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanması istenmişti.