Ana SayfaGüncel‘Yılan hikayesi’: Gazeteci Kemal Demir’e tahliye yok, dosya Mersin’e gönderildi

‘Yılan hikayesi’: Gazeteci Kemal Demir’e tahliye yok, dosya Mersin’e gönderildi

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan TV10’nun kameramanı Kemal Demir’in yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi’nde bulunan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya bakan hakim yetkisizlik kararı vererek dosyayı Mersin’e gönderdi.

İstanbul’da 25 Kasım 2017’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve 5 günlük gözaltı süresinin ardından tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un kameramanı Kemal Demir’in ilk duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bulunan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demir’in duruşmasına aynı dosya kapsamında yargılanan TV10 çalışanı Kemal Karagöz de hazır bulundu.

Duruşmaya, Kemal Demir’in ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ali Kenanoğlu ve Demir’in arkadaşları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak söz alan Kemal Demir ifadesinde, bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğunu ve uzun süredir tutuklu olduğu için tahliyesini istediğini belirtti.

Tutukluluk hali devam eden Kemal Demir’in davasıyla ilişkili İstanbul’un yetkisizliğine karar verilerek dava Mersin Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Demir’in tutukluluk halinin devamına, Karagöz’ün ise adli kontrol tedbirinin devamına karar verildi.

Avukat Demir: Yılan hikayesine döndü

Duruşma sonrasında davayı değerlendiren Kemal Demir’in avukatı Seyit Demir, dosyanın ‘yılan hikayesine’ döndüğünü kaydetti.

Demir, yetkisizlik kararı verilmeyip mahkemenin İstanbul’da da görülebileceğini belirterek, “Ancak mahkeme bu ateşten topu üzerinden atmayı tercih etti ve Mersin’e gönderdi. Mersin’e gönderirken de suçun vasıf ve mahiyetinde değişiklik olduğunu mütalaa verdi savcı. Savcı örgüt üyesi olmaksızın örgüte yardım noktasında mütalaa verdi” dedi.

7 aydır adil bir yargılama yapılmadığını söyleyen avukat Demir, “Bu durumda tahliye kararı vermesi gerekirken tutukluluğunun devamına karar vermesi adil bir karar olmadı” ifadelerini kullandı.

Previous post
Alkollü içeceklerde ÖTV’ye yüzde 15,5 zam
Next post
Akdeniz'de altı ayda en az bin 405 mülteci yaşamını yitirdi