Ana SayfaGüncelYıldırım’dan yeni KHK açıklaması: Uzadı biraz

Yıldırım’dan yeni KHK açıklaması: Uzadı biraz

HABER MERKEZİ – İhraçları da içeren son OHAL KHK’sinin dün gece yayınlanacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, söz konusu KHK’nin yayınlanmaması üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, dün yayımlanacağını söylediği ihraçları da içeren Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Meclis’te gazeteceilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Yeni KHK’nin bugün çıkıp çıkmayacağı” ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Çalışmalar devam ediyor, uzadı biraz.”

Bir gazetecinin “Bugün bekleyelim mi?” sorusuna ise Yıldırım, “Bakalım” yanıtını verdi.

Dün yayımlanacağını söylemişti

Başbakan Yıldırım, dün yaptığı açıklamada, “Son OHAL KHK’sı bu gece yayınlanacak” demiş ve kararname ile ihraçların olacağını da belirtmişti.

Pek çok kurumdan ihraçların olacağını söyleyen Yıldırım, “KHK ile ihraçlar ağırlıklı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden” diye konuşmuştu.

Türkiye’de dün çıkan haberlerde de, “10 binden fazla ihraç olabileceği ve OHAL kalktıktan sonra kolluk kuvvetlerine daha fazla yetki verecek bir madde yer alabileceğine” dair kulis bilgileri yer almıştı.

Yıldırım’ın açıklamalarından saatler sonra ise 699 sayılı KHK yayımlanırken, bu kararnamede ihraçlar yer almamıştı.

Söz konusu bu kararname yalnızca Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin değişiklikler barındırıyordu.

Cumhurbaşkanlığı KHK’leri geliyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz’da yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek ve bununla birlikte OHAL KHK’lerinin yerini Cumhurbaşkanlığı kararnameleri alacak.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz” demişti.




Önceki Haber
İYİ Partili Özdağ: CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi
Sonraki Haber
HDP'de yeni dönem grup yönetimi belirlendi