Ana SayfaDünyaYunanistan’da orman yangınları büyüyor: En az 74 kişi yaşamını yitirdi

Yunanistan’da orman yangınları büyüyor: En az 74 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan ve henüz söndürülemeyen orman yangınlarında en az 74 kişinin hayatını kaybetti. Kontrol altına alınamayan yangının söndürmesi için çalışmalar sürüyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan yangınlar büyüyerek devam ediyor.

Yangınlara havadan ve karadan müdahalede bulunuluyor. Ancak dün öğleden sonra başlayan yangınlar kontrol altına alınamıyor.

Hükümet sözcüsü, orman yangınlarında şu ana kadar en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 150’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sözcü Dimitris Canakopoulos, hayatını kaybedenlerin çoğunun Atina’nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki sahil beldesi Mati’den olduklarını söyledi.

Yaşamını yitirenlerin sayısı 74’e yükseldi

Atina ile Korinth arasındaki bölgede bulunan Rafina kentinin Belediye Başkan Yardımcısı Girgos Kokkolis da yaptığı açıklamada, 26 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Stavroula Malliri ise, akşamüstü yaptığı açıklamada, yaşamını yitirenlerin sayısının 74’e yükseldiğini bildirdi.

Malliri, 23’ü çocuk olmak üzere 187 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Avrupa’dan yardım

Yunanistan hükümeti, yangınların kontrol altına alınabilmesi için başta Avupa ülkelerinden olmak üzere uluslararası yardım çağrısı yaptı.

Şu ana kadar Yunanistan’a yardım gönderen ülkeler ise İtalya, Almanya, Polonya ve Fransa.

Attiki bölgesinde OHAL ilanı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise orman yangınlarının büyümesi üzerine Bosna-Hersek gezisini yarıda keserek ülkesine döndü.

BBC Türkçe’nin haberine göre Aleksis Çipras, “Yangınları kontrol altına alabilmek insanoğlunun kapasitesindeki her şeyi yapacağız” dedi.

Çipras, Atina ve çevresini kapsayan Attiki bölgesinde olağanüstü hâl de ilan etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konuşması engellendi, AKP'liler üzerine yürüdü: Ceza verilen HDP'li Şık ne dedi?
Sonraki Haber
İki ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı