Ana SayfaDünyaYunanistan’daki yangın Angelopoulos’tan arda kalanları da yok etti

Yunanistan’daki yangın Angelopoulos’tan arda kalanları da yok etti

HABER MERKEZİ – Yunan sinemasının öncü yönetmenlerinden Theo Angelopoulos’un arşivlerinin yer aldığı evin de çıkan yangında yok olduğu açıklandı. Yangında Angelopoulos’un evi, arşivi, notları ve tüm özel kayıtlarının yok olduğunu eşi Phoebe Economopoulou da doğruladı.

Yunanistan’da 80’in üzerinden insanın yaşamını yitirmesine neden olan yangın, kültür ve sanat arşivlerine de zarar verdi.

“Ağlayan Çayır”, “Sonsuzluk ve Bir Gün” gibi filmlerin usta yönetmeni Theo Angelopoulos’un Atina yakınlarındaki Attika’nın doğusunda bulunan evinin de yangında harabeye döndüğü ortaya çıktı.

Yönetmenin eşi Phoebe Economopoulou konuya dair açıklamasında, “Ev tamamen yok oldu. Kocamın bütün kitapları yandı, bütün mektupları ve yazışmaları da. Theodore’nin tüm fikri mülkiyeti ve onun bütün yazıları da yok oldu” dedi.

Yangınla ilgili yetkilileri suçlayan Economopoulou “Yangın alarmlarının çalmadığını, herkesin buna hazırlıksız yakalandığını” söyledi.


Yönetmen Theo Angelopoulos ile “Sonsuzluk ve Bir Gün” üzerine


Theo Angelopoulos hakkında

Yunan sinemasının Costa Gavras ve Costas Ferris ile birlikte öncü yönetmeni.

Sanatsal sinemanın en önemli çağdaş temsilcilerinden.

Çoğunu Eleni Karaindrou’nun müziklediği filmleri arasında şunlar sayılabilir: 36 Günleri, Avcılar, Kumpanya, Kitera’ya Yolculuk, Arıcı, Puslu Manzaralar, Leyleğin Geciken Adımı, Ulis’in Bakışı, Sonsuzluk ve Bir Gün, Ağlayan Çayır, Zamanın Tozu.

Ayrıca 2010 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından kendisine Fahri Doktora unvanı verilmiştir.

Angelopoulos 24 Ocak 2012 günü, akşam saatlerinde Pire-Drapetsona otoyolunda, Öteki Deniz-The Other Sea adlı yeni filminin çekimi sırasında çarpan bir motosiklet yüzünden yaşama veda etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır Kulp'taki yasak kaldırıldı
Sonraki Haber
Baraj onları da yok edecek: Hasankeyf’te beş katlı yüzlerce yeni mağara bulundu